KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Katon maalaus ja pinnoitus on ajankohtaista kun katto on menettänyt pintansa

Katon maalaus ja pinnoitus tehdään aina tarpeen mukaan. Maalipinta tai pinnoitus on katteen pinnassa oleva suojakerros, ettei vesi, ilmansaasteet, routa ja muuta rasitteet pääse suoraan syömään katemateriaalia. Maali estää tehokkaasti ruostumista kun taas pinnoitus suojaa tiiliä ja huopakatetta mm. sammaleelta. Peltikaton ensimmäinen maalipinta voi kestää mitä tahansa 10-25 vuotta, ja sitä seuraavat huoltomaalaukset asettunee 10-15 vuoden välein. Betonitiilikatolle voi riittää elinkaarensa aikana kertapinnoitus, joka tulee ajankohtaiseksi noin 30 vuoden päästä katteen asentamisesta. Bitumikermikate voidaan myös pinnoittaa joskus puolessa välissä elinkaartansa, eli 10-20 vuoden paikkeilla. Katon suojaustöiden intervalliin vaikuttaa kuitenkin paljon katon kokemat rasitukset, joten tarpeen arviointi tehdään visuaalisesti kattoa tarkkailemalla, eikä pelkästään käyttöiän mukaan.
 
Tiilikaton ja huopakaton pinnoituksen yhteydessä yleensä katto aina pestään ja tarvittaessa suoritetaan sammaleenhäätö. Tällä varmistetaan ettei uuden suojan alle jää mitään katon kuntoa heikentävää ja katto saisi suojauksesta mahdollisimman pitkä hyödyn. Peltikattoa maalatessa on tärkeää tehdä pohjatyöt kunnolla mm. poistaa mahdolliset ruosteet. Ruosteen päälle maalaaminen ei ikinä ole kauaksikantoinen ratkaisu.
 
Kun toteutamme katon pinnoitus tai maalaustyötä, käymme katon kuntoa läpi kokonaisuudessaan. Varmistamme ettei peltejä ole irti eikä rikkinäisiä tiiliä ilmaannu. Huopakatolta tasoitamme kohoumia ja paikkaamme rakoilevia saumoja. Varmistamme myös, että läpiviennit ovat ehjiä ja sadevesijärjestelmä on toimiva. Emme myöskään unohda kattoturvatuotteiden tarkistustyötä tai yläpohjaan kurkkaamista kattovuotojen varalle. Aina katoltasi lähtiessämme olet viisaampi katon kuntoon liittyen. Jos katolta löytyy tarkastusta tehdessämme ongelmia, annamme näidenkin ratkomisesta hyvän tarjouksen.
 
Ahkerilta ja luotettavilta kattoasiantuntijoiltamme saat aina mitä parhainta kattohuoltoa. Pyydä tarjous!
Katon maalaus ja pinnoitus
Uusi maalipinta ja pinnoitus palauttaa katon suojan ja loiston.
Scroll to Top