KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Katon korjaus Hamina

Katon korjaus Hamina, ammattilaistemme toteuttama huolellinen kunnostus palauttaa katollesi parhaan turvan ja tiiveyden. Korjaustarpeen luonne sekä laajuus vaihtelevat katon iästä ja kunnosta riippuen. Aluksi voi kyseessä olla katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos tilanne saa pitkään kehittyä itsekseen, syntyy laajempia kosteushaittoja. Kun katto vuotaa, syynä ovat tyypillisesti arkiset ympäristön kulutukset: kosteus, lika, lehtiroska, sammal sekä auringon uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut nakertavat etenkin läpivientien tiivisteet, ja vuosien mittaan huopa haurastuu, pelti ruostuu ja tiili halkeilee. Tilannetta pahentaa edelleen, jos katon huolto on heikoissa kantimissa. Tai kenties katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi kärsiä yllättäviä vaurioita, mikäli siihen iskevät myrskytuhot tai talven painava lumikuorma. Ehkä lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, ja tuloksena kattoon syntyi reikä. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui talon, mökin tai katon päälle myrskyssä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai muualta läpiviennin kohdalta? Onko tarpeen toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun tiivistys ja paikkaus? Meiltä saat kaikki katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjaukset Haminassa, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdosta jiiritöihin ja aluskatteen korjauksiin. Paikkaamme sekä tiivistämme harjakatot, aumakatot, pulpetti- ja mansardikatteet, kaikki materiaalit pellistä tiileen ja palahuovasta bitumikermikatteeseen. Voit tilata kauttamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihavarastoon ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Kattotyömme kuuluvat henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelualueeseemme sisältyy koko Hamina ja Kymenlaakso; Vehkalahti, Miehikkälä, Kouvola, Kotka, Pyhtää ja Virolahti. Katon korjaus, paikkaus ja tiivistys Haminassa hoituu meiltä sujuvin ottein, laatutuottein sekä avaimet käteen- periaatteella kattosi tilanteen mukaan. Tuloksena katto saa paremman toimivuuden ja pidemmän käyttöiän, kun vältetään kosteus- ja lahohaitat sekä muut isommat vauriot. Tarvitsitpa täsmäpaikkausta tai myrskyvaurioiden korjausta, käänny osaajiemme puoleen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Huopakaton korjaus Hamina – meiltä löytyy kokemus ja tietotaito työhön

Huopakaton korjaus Hamina, pitämässä kattosi toimintakyvystä parhaan mahdollisen huolen. Huopakatolla, eli bitumikatolla paikkaustarve liittyy yleensä katepinnan vaurioihin. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus kuluttavat huovasta suojaavan sirotteen. Vanhetessaan huovat lisäksi kuivuvat, mikä kasvattaa riskiä halkeilulle. Kermeihin voi syntyä reikiä, painumia, repeämiä, vekkejä tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa sammaleen aukomista saumoista. Myös osaamaton käsittely tai myrskytuhot voivat vioittaa pehmeää huopaa. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon päälle myrskyssä. Tai kenties puhdistus tai lumenpoisto tehtiin väärillä välineillä, mikä synnytti vahinkoa katteeseen.

Meiltä saat huopakaton tai palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Haminassa, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Valitsemme kaikki tarveaineet ja työkalut huolella kohteelle sopiviksi. Näin korjausjälki on kautta linjan siisti ja pitävä sekä mahdollisimman pitkäikäinen. Jos kyse on pienistä katepinnan kulumista, riittää ehkä kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat sekä leikkaamme auki ja tasoitamme höyrypussit. Kiinnitämme myös palahuopakaton ylösnousseet huopanaulat tai bitumipaanut takaisin paikoilleen. Tarpeen mukaan toteutamme Haminassa huopakaton kokonaisvaltaisetkin korjaustyöt, kuten vaikkapa alushuovan, umpilaudoituksen tai katevaneroinnin vaihdot. Suoritamme vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset. Lisäksi teemme huopakaton tai palahuopakaton korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Peltikaton korjaus Hamina, tiivistämme vauriokohdat huolella kuntoon

Peltikaton korjaus Hamina – paikkaukset palauttavat vesitiiveyden niin katepinnan kuin yläpohjan osalta. Yleisimmin korjauksen tarpeessa ovat ruostuneet tai reikäiset kattopellit. Korroosio kuluttaa peltejä puhki varsinkin vanhemmiten, ja erityisen helposti se pääsee käsiksi hoitamatta jääneeseen kattoon. Muutkin sään ja ympäristön rasitukset laittavat katteen lujille; esimerkiksi toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tuloksena kiinnikkeet höllentyvät, ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös. Kun saumat alkavat irvistää, on vesitiiveys katolta mennyttä. Lisäksi peltikatto saattaa vuotaa yläpohjan ongelmien takia – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat jättäen katon säälle alttiiksi. Tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Haminassa on meiltä tapauskohtainen palvelu, joten ensiksi kartoitamme kattosi tilanteen ja tutkimme ongelmakohdat. Kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi, riittää peltikaton reikien paikkaus, tai toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohdekaton kannalta on kätevämpää. Suoritamme kattopeltien naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset katolle, jos pellit irvistävät tai rämisevät tuulella. Saat meiltä peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset. Vaihdamme kastuneet villat sekä lahonneet puuosat rakenteista. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset Haminassa, samoin peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Hamina, paikkauksilla ehkäistään kosteusvauriot

Tiilikaton korjaus Hamina – kunnostus hoituu meiltä laatutuottein ja kokemuksen suomalla varmuudella. Myös tiilikaton saattavat yllättäen rikkoa esimerkiksi myrskyvauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin tiilikatto kuitenkin haurastuu pikkuhiljaa sään ja ajan rasituksissa, kun tiiliä jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö katteesta mineraaleja ja ujuttaa juurensa tiileen. Lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai rikkoa tiilikaton saumoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun kosteus vuoroin jäätyy ja sulaa lopulta rikkoen tiilet. Halkeamien kautta vesi pääsee katteen alle kastelemaan ruodelaudat. Aikaa myöten tiilten kiinnityskohdat lahoavat, ja katto alkaa painua alaspäin. Lisäksi tiilikatto saattaa vuotaa aluskatteen ja yläpohjan tienoilta. Ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä ja paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Haminassa on syytä toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä vaihtokuntoon. Tyypillisesti korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, ja katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Haminassa viimeistellään kuluneiden tiilten pintakäsittelyllä. Näin kate saa jatkossa vahvemman suojan sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Hamina – hoidamme sekä täsmätyöt että rakennekorjaukset

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Hamina, tietotaidolla sekä ammattiottein kattosi rakenteiden turvaksi. Aluskatteen tehtävä on pitää yläpohjasta ei-toivottu kosteus poissa. Pienikin vuoto voi käydä kohtalokkaaksi, jos vesi pääsee eristeisiin tai rakenteisiin. Siksi aluskatteen paikkauksiin on syytä ryhtyä heti epäkohtien ilmettyä. Meiltä saat pienet ja suuret aluskatteen korjaukset kohteessa kuin kohteessa – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Haminassa.

Toteutamme työt aina katolta käsin sekä kohteelle turvallisin menetelmin, ja huolehdimme esimerkiksi riittävistä limityksistä viimeistä piirtoa myöten. Paikkaamme aluskatteen reiät ja repeämät sekä kiinnitämme roikkuvan aluskatteen. Voimme myös vaihtaa vauriokohtiin tarpeen mukaan uutta aluskatetta. Saat meiltä aluskatteen korjaukset sekä paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, muun muassa jiiristä ja sisätaitteesta tai vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Korjausten yhteydessä kunnostamme myös laajemmat yläpohjan vauriot; teemme kastuneiden villojen tai rakenteiden vaihdot sekä parannukset ilmanvaihtoon liittyen. Lisäksi hoidamme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Haminassa läpivientien kohdalta, kuten kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, kattovalokuvun sekä viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Hamina – korjaus varmistaa katollesi parhaan turvan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Hamina – korjaus vahvistaa kattosi käyttövarmuutta ja suojaa talosi rakenteet. Läpiviennit ovat rakenteeltaan haastavia elementtejä, joihin liittyy siksi merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Haminassa, kutsu paikalle kokeneet osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Teemme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kuluneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Haminassa, ja tarpeen mukaan toteutamme muutkin korjaukset kattosi toimivuuden tueksi. Ehjä ja energiatehokas katto tarjoaa rakenteille parhaan suojan – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Scroll to Top