KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Kaikenlaiset kattotyöt aina laatupalveluna sekä lujalla ammattitaidolla

Katto – oli kyse sitten omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, kesämökin, autotallin, saunarakennuksen tai pihavajan katosta, vasta valmistuneesta tai ikääntyneemmästä – kaipaa huolenpitoa. Joskus katon kunnon ylläpitoon riittävät pelkät perushuollot, kuten katteen ja rännien putsaus, mutta toisinaan pitää paikata vuoto tai tiivistää läpivienti. Ja jonain päivänä laadukkain sekä uskollisinkin katto pitää pistää remontilla uusiksi. Siispä jokainen talonomistaja tulee jossain elämänsä vaiheessa kaipaamaan vierellensä kattoalan ammattilaista, jolle luottaa vastuun, oli kyse sitten pienestä huoltotoimenpiteestä tai kattavammasta kattoprojektista.

Me Kattohuollolla olemme kattoalan huippuammattilaisia, joilta löytyy rutkasti kokemuksen tuomaa osaamista. Meiltä saatkin kaikenlaiset kattotyöt aina laatupalveluna sekä poikkeuksetta lujalla ammattitaidolla. Olemme tottuneita työskentelemään niin suurilla, pienillä, uusilla, vanhoilla, korkeilla kuin jyrkilläkin katoilla. Osaamista löytyy erilaisista tiili-, huopa- ja peltikatoista. Me remontoimme, huollamme ja korjaamme, asennamme kattoturvatuotteet sekä pellitämme savupiipun juuren. Meiltä saat myös yläpohjan lisäeristykset, lahovauriokorjaukset ja aluskatteen kunnostukset. Tarvittaessa voimme toki asentaa tai vaikkapa poistaa kattoikkunankin, lisätä pieneläinesteet sekä sulattaa talvella jäätyneet rännit ekologisesti höyryllä. Palvelurepertuaarimme sisältää toisin sanoen siis aivan kaiken, mitä vain katolle voi kaivata.

Useimmiten kattoprojektimme alkaa kattotarkastuksella. Tämä siksi, että meidän täytyy saada ensin käsitys katon yleiskunnosta. Etsimme, tarpeesta riippuen, katolta mahdollisia vuotokohtia, kulumia, repeämiä, painaumia tai muita ongelmia. Haluamme vilkaista sen ollessa mahdollista myös vesikatteen alapuolisiin rakenteisiin, jotta tiedämme, onko kosteutta päässyt kenties sinne asti ja mikä on eristeiden kunnon tilanne. Kun tiedämme lähtötilanteen, voimme tehdä arvion siitä, millaisia korjaustöitä katto kaipaa ja millä tavoin sen toimivuutta voitaisiin parantaa.

Meillä on tapana joka kerta katolle kiivetessämme silmäillä kattoa muiltakin osin kuin vain tilatun työn osalta. Katsastamme katteen pintaa, läpivientejä ja kattotuotteiden kuntoa, jotta voimme puuttua niissä mahdollisesti ilmeneviin ongelmakohtiin ripeästi.

Kuuntelemme mielellämme asiakkaan omat toiveet kattotöiden suhteen – halutaanko katolta korjata vain vuoto vai kenties poistaa sieltä samalla myös vanha kattoikkuna, tai ehkä jopa lisätä aurinkopaneeli. Oman arviomme sekä asiakkaalta kuultujen tietojen ja toiveiden pohjalta lähdemme luomaan toimintasuunnitelmaa katon kunnostusta varten.

Vaikka hintamme eivät päätä huimaa, voi monia silti mietityttää erinäisten kattotöiden kustannus. Raha kun ei kasva puissa eikä kaikilla ole lihavaa säästöpossua pelkästään kattotöiden varalle. Katon ylläpitoon ja kunnostukseen on kuitenkin hyvä investoida tasaisin väliajoin, sillä muutoin aika tekee tehtävänsä. Jos ongelmat lakaisee toistamiseen maton alle, voi koko rakennus olla pian asuinkelvoton. Me Kattohuollolla ajattelemme, että kaikilla tulisi olla taloudellisista valmiuksista riippumaton oikeus kunnon kattoon päänsä päällä. Nyt voit esimerkiksi hakea nettisivujemme kautta helposti ja nopeasti rahoitusta kaikille toteuttamillemme kattotöille. Rahoitus tuo tarvittavaa joustoa kattotöistä koituvien kulujen kattamiseen. Myös kotitalousvähennystä kannattaa muistaa hakea, mikäli kattotyöt toteutetaan yksityiskohteisiin.

Käänny meidän puoleemme mm. seuraavissa kattotöissä:

Monipuoliset kattotyöt

Kattoremontit takuutyönä ja avaimet käteen -palveluna

Kattohuollot ja -korjaukset vievät katon kunnon ylläpidossa pitkälle, mutta ihmeisiin ei niilläkään pystytä. Mikäli vuotojen paikkauksista on tullut arkipäivää ja katon kunnostukseen tarvitaan aina vain enemmän rahaa, voi olla hyvä hetki alkaa suunnittelemaan kattoremonttia. Kattoremontti voi tuntua järjettömän suurelta ja kalliilta projektilta, mutta todellisuudessa se voi olla jopa kannattavampi, kuin vanhan katon tekohengittäminen jatkuvilla korjauksilla. Uusi katto lisää viihtyvyyttä, asumismukavuutta, on näyttävä ja kenties jopa energiatehokkaampi. Se voi myös nostaa kohteen jälleenmyyntiarvoa ja näin jopa maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Kattoremontista voi kustomoida myös juuri niin kattavan kuin haluaa. Siihen voi sisältyä pelkästään katteen uusiminen tai niin toivottuasi kaikki aina yläpohjan lisäeristämisestä kattotikkaiden asennukseen ja piipun pellitykseen.

Me Kattohuollolla uusimme kaikki omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien, piharakennusten, autotallien ja vaikkapa maneesien katot – olivat ne sitten satulakattoja, pulpettikattoja, mansardikattoja tai tasakattoja. Meiltä onnistuu remontointi katemateriaalista, katon muodosta ja rakennuksen tyylistä riippumatta aina yhä sujuvasti. Taitavien ammattilaistemme käsissä niin pelti-, tiili- kuin huopakatotkin saavat uudet ilmeet – komeilivat ne sitten kuinka jyrkkien tai korkeitten rakennusten huipuilla tahansa. Joissain tapauksissa voimme remontin yhteydessä muuttaa esimerkiksi tiilikatosta peltikaton tai rullahuopakatosta palahuopakaton.

Jokainen kattoremontti suunnitellaan sekä suoritetaan aina rakennuskohtaisesti. Remonttisuunnitelma muodostuu kattotarkastuskäynnillä havaittujen asioiden sekä asiakkaalta saatujen tietojen ja toiveiden pohjalta. Kun hinnasta ja tavoitteista ollaan päästy yhteisymmärrykseen, alkaa itse työosuus. Kaikki Kattohuollon suorittamat kattoremontit toteutetaan aina alusta loppuun avaimet käteen -palveluna – voit siis nojata taaksepäin ja nostaa jalat pöydälle meidän työskennellessämme. Hintamme pitää sisällään koko prosessin alusta loppuun eli suunnitteluvaiheesta toteutukseen ja loppusiivouksesta, purkujätteiden poiskuljetukseen sekä lopputarkastukseen. Kaikki kattoremonttimme toteutetaan lisäksi takuutyönä, eli niin toimivuus kuin tyytyväisyyksin on taattu. Jos siis koet kattoremontin ajankohtaiseksi, ota yhteys meihin Kattohuollolla.

Katon huollot ja korjaukset ylläpitävät katon toimintakykyä ja pidentävät sen ikää

Jos on juuri hankkinut ylleen uuden, vastaremontoidun katon, ei sitä kannata päästää rapistumaan. Paras tapa ylläpitää katon toimintakykyä ja pidentää sen ikää on huolehtia säännöllisistä kattohuolloista sekä tarvittavista korjauksista. Katon huoltaminen on kodin paras vakuutus, sillä hyväkuntoinen katto suojaa koko muuta rakennusta ympäristön rasitukselta.

Osa huoltotoimenpiteistä olisi hyvä toteuttaa kaksi kertaa vuodessa – syksyllä ennen ensimmäisiä lumia ja pakkasten väistyttyä keväällä. Näihin säännöllisesti suositeltuihin huoltotoimenpiteisiin lukeutuu muun muassa katon ja rännien puhdistus roskista sekä lehdistä, jotta voidaan estää esimerkiksi sammaleen kertyminen katteelle tai vesikourujen tukkeutuminen. Myös sadevesijärjestelmän kiinnitykset ja oikeat kaatosuunnat olisi hyvä tarkistaa. Näin voidaan varmistua siitä, että vesi valuu oikeaan suuntaan ja katto pääsee kuivumaan. Katon erilaisten läpivientien, saumausten ja jiirien tiiveys sekä kunto on myös syytä katsastaa puolivuosittain, sillä ne ovat usein katon vuotoalttiimpia kohtia. Niiden kautta kosteudella saattaa olla suora reitti syvällekin sille alttiisiin rakenteisiin. Kattohuollolla meidän kevät- ja syyshuoltoihimme kuuluu myös erilaisten kattotuotteiden, kuten lumiesteiden, kattosiltojen ja lapetikkaiden kiinnitysten sekä toimivuuden tarkistus. Kattotuote voi irrotessaan nimittäin tehdä vahinkoa niin katteeseen kuin ympäristöönkin. Vesikaton alapuolisten rakenteiden eli niin kutsutun yläpohjan tarkistustakaan ei kannata unohtaa. Jos yläpohjaan pääsee käsiksi, tarkistamme sen rakenteitten kunnon, aluskatteen sekä eristeet silmämääräisesti vuotojen ja muiden ongelmien varalta. Näiden lisäksi runsaslumisina talvina on suositeltavaa huolehtia säännöllisistä lumenpudotuksista sekä jäänsulatuksista. Lunta ja jäätä nimittäin kerääntyy niin katolle kuin ränneihinkin, missä se saattaa painaa katetta lommolle, repiä kattotuotteita alas vyöryessään tai vääntää rännin virheelliseen asentoon.

Toki erilaiset katot kaipaavat myös hieman erilaisia huoltotoimenpiteitä ja siksi kattohuollot kustomoidaan aina yksilöllisesti kunkin katon tarpeitten mukaisiksi. Esimerkiksi peltikaton huollossa oleellista on pinnan tarkastus ruostumisen varalta. Myös peltien riittävä kiinnitys on tärkeä varmistaa, sillä irvistävä pelti voi päästää kosteutta rakenteisiin. Tarvittaessa naulat voidaan vaihtaa kateruuveihin, joilla pellit pysyvät paremmin kiinni, vanhat kateruuvit vaihtaa uusiin huolehtia lisäkiinnityksistä. Huopakaton kohdalla taasen vuotoalttiita ovat erilaiset saumakohdat, jotka saatetaan niiden repsottaessa joutua lisäsaumaamaan. Huopakate on lisäksi muita katemateriaaleja alttiimpi sammaleelle. Tiilikatolla huoltoja tehdessä on puolestaan tärkeä huolehtia kattotiilten kunnon tarkistuksesta sekä tarvittaessa vaihtaa rikkinäiset tiilet uusiin.

Osa huolloista kannattaa toteuttaa ennemminkin tarpeen vaatiessa kuin jokaisen huoltokerran yhteydessä. Tällaisia huoltotoimia ovat muun muassa katon kattava pesu sekä sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Tiilikatto ja huopakatto voidaan joutua myös uudelleen pinnoittamaan, jotta erinäisiltä ongelmilta säästytään jatkossa. Vastaavanlainen toimenpide peltikatolla on peltikaton maalaus, joka suojaa pellin pintaa ruosteelta. Näitä tarvittaessa toteutettavia huoltotoimenpiteitä voidaan toki yhdistää säännöllisiin huoltokertoihin, jolloin kaikki hommat hoituvat samalla.

Säännöllisten huoltojen avulla katon yleiskuntoa tulee myös seurattua useammin. Näin ollen alkavat ongelmat tai vaivat tulevat usein esiin nopeammin eivätkä jää kytemään katolle kenenkään niistä tietämättä. Tarvittavat korjaukset voidaan myös hoitaa pois alta usein huoltojen yhteydessä, jos jotain huomiotamme kaipaavaa katolla havaittaisiin. Usein täsmäpaikkauksilla päästään jo pitkälle. Varaa siis kattosi huollot ja korjaukset meiltä Kattohuollolta, niin kattosi kiittää sinua pitkällä iällään.

Muut kattotyöt aina pieneläinesteitten asennuksesta harjatiivisteiden kunnostukseen

Kattotyöt eivät rajaudu tokikaan pelkkään katon huoltoon, korjaamiseen tai remontointiin vaan pitävät sisällä vielä monia muita toimenpiteitä, joiden avulla katosta saadaan entistäkin toimivampi. Kaiken kattava kattopalvelumme voi onneksi sisältää kaikkea, mitä katollesi vain keksi kaipaavasi. Tällaisia erilaisia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi pieneläinesteiden tai aurinkopaneelien asennus. Pieneläinesteillä vältät eläinten tekemät tuhot, jätökset ja sotkut katollasi, jota ne eivät valitettavasti erota muusta ympäristöstäsi. Säästyt myös rapisevien kynsien ja tassujen aiheuttamalta melulta, kun katon kuokkavieraat pysyvät poissa. Rakenteetkin kiittävät, kun niihin ei pesiydy sinne kuulumattomia asukkeja. Aurinkopaneeleilla sekä esimerkiksi yläpohjan lisäeristeillä taas saadaan rakennuksesta energiatehokkaampi. Osa sähköstä voidaan näin tuottaa auringonvalolla, mikä mahdollisesti pienentää sähkölaskua. Aurinkopaneelin asennus voi jopa maksaa itsensä takaisin tuottamillaan säästöillä. Yläpohjan lisäeristykset puolestaan auttavat taloa pysymään lämpimänä pakkasilla. Säästöä kertyy silloinkin, kun lämpö ei pääse karkaamaan harakoille.

Me Kattohuollolla taidamme monet muutkin erinäiset temput katollesi. Meiltä saat erilaisten valokatteiden, kattoikkunoiden sekä kattovalokupujen asennukset. Voimme siis asentaa kokonaan uuden valoa synkempiin sisätiloihin tuovan ikkunan, kuvun tai katteen tai vaihtaa vanhan sekä kuluneen yksilön uuteen. Tämä suojelee myös muuta kattoa, sillä rikkinäinen tai puutteellisesti toimiva läpivienti on paitsi vaarassa rikkoutua esimerkiksi lumen painon alla, vieläpä altis vuodoille. Uudella valokatteella, kattoikkunalla tai -valokuvulla tuodaan luonnonvalon luomaa viihtyisyyttä niihin huoneisiin, joihin sitä ei rakennuksen muista ikkunoista juuri riitä. Muita läpivientejä, joiden kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota ovat erilaiset IV-putket eli ilmanvaihtoputket. Toimiessaan asianmukaisesti ilmastoinnin tukena ne parantavat sisäilmaa ja lisäävät näin asumismukavuutta. Tehokkaasti ilmastoidussa rakennuksessa myöskään home- ja kosteusongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Me Kattohuollolla toteutamme näiden rakennuksen laadukkaasta sisäilmasta huolehtivien IV-putkien eristystyöt. Ilmanvaihtokanavien eristyksillä ehkäisemme lämmönhukkaa ja varmistamme ilmastoinnin asianmukaisen toiminnan.

Me voimme myös ehostaa kotisi julkisivua uuteen uskoon. Meiltä saat nimittäin otsalautojen sekä muiden näkyvin ulkopuuosien vaihdot ja maalaukset. Uusi maalikerros paitsi näyttää hyvältä ja parantaa koko kohteen yleisilmettä, myös suojaa puuta kosteudelta. Esimerkiksi juuri kattoa kiertävien otsalautojen tarkoitus on suojata katon rakenteita lumelta ja vedeltä. Siksi ne ovatkin hyvin alttiita lahovaurioille, mikäli niistä ei pidä huolta. Niinpä kannattaa niidenkin ongelmiin puuttua mitä pikimmiten. Sama pätee muihinkin katon osiin, joista vesi voi päästä rakenteisiin. Harjatiivisteen tulisi olla nimensä mukaan tiivis, jotta se ei päästäisi kosteutta sisään. Näinpä huonokuntoiset tai ajan haperruttamat harjatiivisteet tulisi vaihtaa uusiin. Myös esimerkiksi säälle alttiin savupiipun juurelta saattaa löytyä pieni rako, mikä mahdollistaa kosteudelle reitin vesikaton alle. Tämän voi estää esimerkiksi piipun pellityksin. Pellin taivuttelu onnistuu peltisepän taidot omaavalta kattoalan asiantuntijalat. Me Kattohuollolla tarjoamme onneksi kokonaisvaltaisen sekä kaiken kattavan kattopalvelun ja kauttamme saat juuri sen avun, jota kattosi kaipaa. Meidän moniosaajiltamme luontuvat niin eristys-, pelti-, purku- kuin asennustyötkin, joten kysy reippaasti, oli mielessäsi mitä tahansa.

Kattotarkastuksella paikallistetaan katon ongelmakohdat

Katon tarkastus on kattoammattilaisemme toteuttama arvio katon kunnosta. Sen yhteydessä käydään läpi katon eri osa-alueet. Tarkoitus on varmistaa, että kaikki on kunnossa ja toimii niin kuin pitääkin. Katon toiminnan kannalta on nimittäin oleellista, että esimerkiksi rännit kuljettavat vettä alas katolta asianmukaisesti, lumiesteet pysyvät kiinni lappeilla lujasti, savupiippu ei vuoda, yläpohjan puuosat eivät mätäne ja eristeet eristävät riittävästi. Jos näin ei olisikaan, vaan jossain osa-alueessa ilmenisi ongelma, tulisi se esiin kattotarkastuksen yhteydessä. Tällöin siihen voitaisiin puuttua ripeästi – jo ennen kuin se ehtisi aiheuttaa suurempaa vahinkoa rakennuksessa. Säännöllisten kattotarkastusten tarkoitus onkin paljastaa ongelmat jo heti niiden alkamisvaiheessa – ennen kuin ne ehtivät kehittyä suuremmiksi katastrofeiksi.  Pieni katon vuoto ei vielä vakavia vaurioita ole aiheuttanut, mutta muutaman vuoden päästä tilanne on todennäköisesti jo eri. Kattotuotteiden heikko kiinnitys ei ehkä aiheuta ongelmia tänä talvena, mutta seuraavana tulevatkin lumen mukana sitten alas niin lumiesteet kuin rännitkin.

Kattavan katon tarkastuksen voit tilata meiltä erikseen, mutta toteutamme katon yleiskatsauksen aina osana meiltä tilattua työtä – eli joka kerta kun katolle kiipeämme ihan vain pienenkin huoltotyön yhteydessä. Näin ollen, olit sitten tilannut rännin puhdistuksen, harjatiivisteen asennuksen tai vaikkapa rikkinäisen tiilen vaihdon, me silmäilemme katon yleiskunnon läpi. Tällöin tulevat tarkastetuksi muun muassa katteen pintaa, läpivientien kuntoa, kattotuotteiden kiinnitystä sekä yläpohjan yleiskunto, mikäli sinne on esteetön pääsy varmistettu.

Haluamme tarjota kattotyöt kattavana kokonaisuutena ja jos esimerkiksi bongaamme talon läheisyydessä kasvavan lahonpuoleinen puun, kirjaamme sen ylös. Listaamme muutkin havaitut ongelmat, vauriot ja puutteet sekä teemme mielellämme tarjouksen niiden korjaamiseksi. Erilaisten ennaltaehkäisevien toimien ja pienten vaurioiden korjausten avulla voidaan säästää niin rahaa kuin aikaakin. Ennakointi on usein myös aina katastrofihallintaa edullisempaa. Mieluummin sitä paikkaa vuodon kuin kustantaa kokonaisen remontin. Tarjoa siis katollesi parasta ja tilaa meiltä kokonaisvaltainen kattotarkastus jo tänään. Vaikkei ongelmia löytyisikään niin kattotarkastuksen päätteeksi ainakin tunnet kattosi astetta perinpohjaisemmin. Ja voit taas nukkua yösi rauhassa tietäen, että kattosi kestää kaikki tulevat koettelemukset.

Scroll to Top