KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Kattoremontilla uusi katto, ja kattohuolet poissa vuosikymmeniksi

Kattoja löytyy lukuisia erilaisia materiaalin ja tyylin vaihdellessa kohteittain, mutta yksi tosiasia yhdistää niitä kaikkia – ne eivät ole ikuisia sään ja ympäristön koetellessa niitä jatkuvasti. Kattoremontti tulee kullekin eteen jonain päivänä peruskunnon heiketessä. Remontti on kuitenkin loistava tapa saada uusi, laadukas katto suojaamaan rakennusta seuraaviksi vuosikymmeniksi. Vaikka suurempi kattotyö voikin hintavalta investoinnilta tuntua, maksaa remontti usein itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Rakennuksen arvo kohoaa ulkonäön parantuessa ja asumisturvallisuus kohenee, kun uusi, tukeva katto kestää enemmän ulkoista rasitusta. Lisäksi ehjä ja laadukas kate suojaa koko rakennusta kosteudelta, joka voisi muutoin päästä aiheuttamaan mahdollisesti jopa homeongelman.

Me Kattohuollon kokeneet kattoalan ammattilaiset toteutamme kaikki kattoremontit kohteesta riippumatta aina avaimet käteen palveluna sekä takuutyönä – suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Palvelukokonaisuudestamme pääsevät nauttimaan siis niin pelti-, tiili- kuin huopakattoisetkin rakennukset, olivat ne sitten omakotitaloja, rivitaloja, kerrostaloja, piharakennuksia, halleja tai vaikkapa maneeseja. Raudanluja tiimimme panostaa aina laatuun sekä asiakaslähtöisyyteen kaikessa, mitä tekee, minkä takia suoriudummekin kattoremontista kuin kattoremontista kiitettävin arvosanoin. Meidän toimintaperiaatteemme on työskennellä kunkin katon yksilölliset tarpeet huomioiden. Näin ollen voimme toteuttaa kattoremontin joko koko katolle tai vain osalle kattoa – toteuttaen kaikki ne toimenpiteet, joilla katon vointia voidaan parantaa. Tarvittaessa voimme uusia niin yläpohjan eristevillat kuin lahonneet puuosat, rakentaa aluskatteen, asentaa vesikatteen sekä kaikki kattotuotteetkin. Meiltä saat siis kaiken, mitä kattosi tarvitsee helposti yhden katon alta.

Monille kynnyskysymys kattoremontin suorittamiselle sen tarpeellisuudesta huolimatta saattaa kuitenkin olla raha. Me emme halua kenenkään kuitenkaan joutuvan lykkäämään katolle elintärkeää remonttia siksi, ettei taskusta löydy riittävästi ylimääräistä kahisevaa ja siksi pyrimmekin tarjoamaan ratkaisuja kustannuskysymyksiin. Kaikkiin meidän kattopalvelumme toteuttamiin kattotöihin on mahdollista saada kätevä rahoitus, jota voi hakea helposti kotisivujemme kautta. Näin maksaminenkin helpottuu, kun koko summaa ei tarvitse kaapia säästötililtä. Kotiin tai vapaa-ajan asuntoon ammattilaisella teetetystä kattotyöstä on yksityistalouden mahdollista saada myös kotitalousvähennystä, joten sitäkään ei kannata unohtaa hakea. Tuumasta toimeen siis, kyllä raha-asioilla on tapana järjestyä.

Kattoremontilla uusi katto vuosikymmeniksi

Kaikkien kattojen remontit aina materiaalista, kattotyypistä tai rakennuksesta riippumatta

Me Kattohuollolla olemme vuosien saatossa törmänneet mitä erilaisimpiin kohteisiin ja näin myös keränneet kokemusta lukuisista eri kattotyypeistä. Meille ovat tuttuja niin eri malliset kuin materiaalisetkin katot, jotka remontoimme kaikki aina yhtä luotettavasti. Oli kattosi siis peltiä, huopaa tai tiiltä ja löytyi siltä millaisia puutteita tahansa, löytyy meiltä osaaminen homman hoitamiseksi. Tunnemme erilaisten materiaalien tyyppiviat ja taidamme niiden käsittelyn. Meille huovan pullistumat ja repeämät eivät ole uutta, emmekä hämmästy pellin ruostumista tai tiilten halkeiluakaan. Ja kun kattoremontin yhteydessä vaihdamme katteen joko samanlaiseen uuteen tai aivan toisenlaiseen materiaaliin, käytämme hyödyksemme työtapoja, joilla ehkäistä mahdollisia myöhempiä ongelmia. Käytännössä panostamme esimerkiksi huopakaton tarkkaan saumaukseen, jotta saumat pitävät myös raskaamman hangen niitä talvella koetellessa tai varmistamme kattotiilten riittävän kiinnityksen niiden irtoilun ehkäisemiseksi.

Eri materiaalien lisäksi olemme työskennelleet myös eri muotoisilla ja kokoisilla katoilla, joten jyrkempikään profiili ei meitä pysäytä. Meille tutuiksi ovat tulleet niin satulakatot, pulpettikatot, aumakatot, mansardikatot kuin tasakatotkin. Näin ollen tunnemme myös niiden tyypillisimmät vaivat. Tiedämme esimerkiksi, että tasakatot kärsivät herkästi kosteudesta sadeveden jäädessä herkästi seisomaan ja pulpettikatot taas pudottavat lumet aina yhteen suuntaan. Me tiedämme, kuinka käsitellä mansardikaton taitteita tai huolehtia satulakaton harjan tiiveydestä. Eikä meitä hätkäytä sekään, millaisen talon ylle erilaiset katot on kasattu. Hoidamme kuntoon niin omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, kesämökit, saunarakennukset, autokatokset kuin urheiluhallitkin niiden koosta ja vaikeakulkuisuudesta huolimatta. Meiltä löytyvät kaikki tarvittava kalusto pistää kuntoon jopa ne jyrkimmät kerrostalojen katot, joille harva edes kuvittelisi kiipeävänsä. Meihin Kattohuollon väkeen voi siis olla yhteydessä minkä tahansa katon remontista – homma hoituu varmasti!

Kattoremontin yhteydessä voidaan uusia katon lisäksi myös kattotuotteet

Erilaisia kattotuotteita ja kattoturvatuotteita asennetaan katolle toimittamaan monenlaisia tarkoituksia. On kattosiltaa, joka takaa turvallisen kulkureitin katolla vaikkapa nuohoojalle, palotikasta poistumisreitiksi hätätilanteessa, lumiestettä pidättelemään katolle kerääntyvää hankea valumasta niskaan, aurinkopaneelia lisäämään talon energiatehokkuutta sekä esimerkiksi kattokupua tuomaan valoa niihin synkempiinkin huoneisiin. Kattotuotteet valikoidaan katolle aina sen yksilöllisen tarpeen mukaan. Nekin kuitenkin laadustaan sekä asianmukaisesta asennuksestaan huolimatta pääsevät usein ajan saatossa kulumaan. Ja mikäli rauta ruostuu puhki tai kiinnikkeet eivät enää jaksa pitää tuotteita kiinni katossa, eivät ne pian myöskään palvele tarkoituksessaan. Luotettavasta lumiesteestä saattaa koitua varsinaista tuhoakin niin katteelle kuin ympäristölle, jos se repeytyykin irti katosta sinkoutuen hallitsemattomasti katolta vyöryvän kinoksen mukana alas. Eikä lapetikkaita pitkin ole turvallista kiivetä, jos ne irtoavat askeleen painon alla kiinnikkeistään.

Kattoremontti on oiva hetki päivittää kuluneet kattotuotteet uusiin. Meiltä Kattohuollolta saat ne aina loppuun asti koottuina ja asennettuina, jolloin vanhempien tuotteitten kestävyyden puolesta ei tarvitse enää pelätä. Uudet kattotuotteet saadaan myös värien avulla sovitettua remontoidun katon tyyliin paremmin. Remontin yhteydessä voidaan vanhojen kattotuotteiden päivittämisen ohessa toki myös lisätä kokonaan uusia kattotuotteita toiveitten mukaan. Mikäli olet aina haaveillut aurinkopaneelista, voimme sellaisen katollesi asentaa. Tai jos kaipaat pieneläinesteitä, saat nekin hoidettua katollesi meidän kauttamme. Meiltä löytyy kattava valikoima erilaisia sekä eri tyylisiä kattotuotteita, joita voimme katollesi asentaa. Näin saat uudet, huippulaatuiset kattotuotteet lujasti ja oikein kiinnitettynä – katteen materiaali aina kiinnityksessä huomioiden. Tarjoamme myös lukuisia muita palveluita aina piipun pellittämisestä piipunhatun asentamiseen sekä kastuneiden villojen vaihtamiseen ja lahovaurioisten puuosien korjaamiseen kosteudesta kärsineessä yläpohjassa. Paranna siis kattosi turvallisuutta ja toimivuutta helposti meidän avullamme.

Kattoremontti onnistuu meiltä myös talviaikaan

Helposti voisi kuvitella, että kaikenlaisten kodin kunnostustöiden kultasesonkia ovat aurinkoinen kesä tai lämmin loppukevät, mutta meiltä Kattohuollon ammattilaisilta onnistuvat katotyöt ongelmitta myös talviaikaan. Edes kattavaa kattoremonttia ei tarvitse siis lykätä paukkupakkasten takia. Toisinaan remontin toteutus talvella osoittautuu jopa helpommaksi matalamman ilmankosteuden vuoksi, kun kesän tutut rankkasateet eivät pääse yllättämään. Kirpakalla pakkaskelillä uuden katon materiaalit pysyvät siis paremmin kuivina ja suojauksen tarve on näin myös kosteampaan kesään nähden vähäisempi. Myös maa on jäässä, joten nurmikko ei vaurioidu niin herkästi mahdollisten raskaampien työkoneiden käytöstä tai muusta rakentamisesta.

Talvella toteutettu kattoremontti ei ole yleisistä uskomuksista huolimatta sen kalliimpi tai hitaampi kuin kesäinenkään projekti, eikä se haittaa myöskään talossa asumista. Helposti voisi luulla, että vesikaton puuttuminen aiheuttaisi runsasta lämmön poistumista rakennuksesta, mutta vesikaton merkitys lämmön eristämisessä ei ole lainkaan niin huomattava kuin itse eristeiden. Ja nykyaikaiset työtavat varmistavat myös sen, ettei talo pääse viilenemään, vaikka yläpohjasta vaihdettaisiinkin eristeitä. Eristeiden vaihto voidaan nimittäin toteuttaa osissa niin, että sen vaikutus lämmönhukkaan on mahdollisimman pieni.

Talvisin kattoremonteille on luonnollisesti vähemmän kysyntää, joten vapaita aikoja meidänkin kalenteristamme löytyy usein enemmän. Sesonkiajan ulkopuolella voidaankin kattoremontti toteuttaa myös joustavammin asiakkaan toiveitten mukaan. Ja tällöin katto saadaan myös kuntoon tulevan vuoden koetuksia varten. Kun lumi alkaa keväällä viimein sulaa, pitää se paremmin pintansa kosteutta vastaan, kun vanha vesikate on vaihdettu uuteen. Kattoremontin toteuttaminen talviaikaan siis kannattaa, eikä sinun tarvitse odotella pakkasten väistymistä voidaksesi panostaa taas katon kuntoon.

Kattoremontin eteneminen – ja siitä se kaikki sai alkunsa

Meillä Kattohuollolla jokainen kattoremontti on yksilöllinen projekti, jossa huomioidaan kunkin katon tarpeet. Mutta samaa peruskaavaa noudattamalla päästään erilaistenkin projektien kohdalla tasalaatuisiin lopputuloksiin. Kattoremontti etenee aina tarjouspyynnöstä katon tarkastukseen ja remontin suunnitteluun, mistä päästään itse toteutusvaiheeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun saamme kattoremontista kiinnostuneelta asiakkaaltamme tarjouspyynnön, tulemme toteuttamaan kattotarkastuksen katon todellisen kunnon arvioimiseksi. Tämän tarkastuksemme aikana esiin tulleiden havaintojemme sekä asiakkaamme toiveiden perusteella luodaan toimintasuunnitelma ja tarjous. Kun asiakas sitten hyväksyy tarjouksemme, lähdemme työstämään projektia sovitun mukaisesti. Kaikki kattoremontit toteutetaan avaimet käteen palveluna sekä asiakkaan etujen mukaisesti takuutyönä, joten tässä vaiheessa voi talon omistaja nostaa jalat pöydälle ja jättää puuhastelun meidän huoleksemme.

Asiakkaan toiveiden sekä katon yksilöllisten tarpeiden määrittely on kattoremontin kannalta olennaista, sillä remontti voi sisältää lukuisia erilaisia toimenpiteitä ja harva remontti on toista vastaava. Monesti remontti alkaa vanhan vesikatteen sekä sen läpivientien ja kattovarusteiden purkutyöllä. Jos yläpohja on kärsinyt kosteudesta, voidaan sieltäkin joutua purkamaan huonokuntoisia tai lahovaurioisia puuosia ja korjaamaan ne uusilla. Mikäli eristeet ovat kastuneet tai niitä on riittämättömästi, voidaan nekin joutua vaihtamaan tai niitä lisäämään, jotta lämpö pysyisi paremmin asuintiloissa. Yläpohjan tuuletusta saatetaan joutua myös parantamaan, jotta nämä eristeiden kosteusongelmat eivät toistuisi. Ja kun vanha vesikate on purettu sekä tarvittavat pohjatyöt kosteusvaurioiden poistamiseksi tehty, pitää uusi valittu vesikate asentaa sen tilalle. Läpivientien asentaminen niin aluskatteeseen kuin uuteen vesikatteeseenkin on merkittävässä sekä tarkkuutta vaativa osassa kattoremonttia. Toisinaan ne kannattaa myös esimerkiksi pellittää vuotojen ehkäisemiseksi. Kun muu on valmista, voidaan remontoidulle katolle alkaa asentaa tarvittavia kattoturvatuotteita sekä katon kuivana pysymisen kannalta kriittistä sadevesijärjestelmää. Remontin yhteydessä on mahdollista myös parantaa kattoturvaa lisävarustelulla tai suorittaa muita rakennuskohtaisia korjaus- sekä muutostöitä. Remontin viimein valmistuttua, siivoamme kohteen ja kuljetamme pois jäljelle jääneet purku- sekä rakennusjätteen. Ja asiakas pääsee ihailemaan lopputulosta.

Kauanko kattoremontti keskimäärin kestää?

Jos kattoremonteista ei ole aikaisempaa kokemusta, herää usein kysymys siitä, kauanko sellaisen toteuttaminen kestää? Puhutaanko viikoista, kuukausista vai vuosineljänneksistä? Koska katot ovat yksilöllisiä ja projektien laajuus vaihtelee suuresti, on tarkkaa arviota esimerkiksi omakotitalon remontille hankala antaa. Vaihteluväli on kuitenkin usein noin muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Kattoremontin kestoon vaikuttavia tekijöitä ovat katemateriaali, katon koko, muoto sekä läpivientien ja kattotuotteiden määrä. Luonnollisestikin hyväkuntoisen kesämökin osittainen kattoremontti on usein nopeampi toteuttaa kuin laajoista kosteusvaurioista kärsineen huvilan kokonaisvaltainen remontti. Jos aluskate on uusittava, kattotuotteita vaihdettava tai yläpohja kärsinyt kosteudesta, riittää tekemistä pidemmäksikin aikaa. Jos katto taas on hankalakulkuinen, jyrkkä tai korkealla, on sillä liikkuminen sekä näin ollen myös työn tekeminen hitaampaa. Myös uuden katemateriaalien asennustavat poikkeavat hieman toisistaan – esimerkiksi rullahuopa on monesti tiilikattoa nopeammin asennettu.

Kattoremontin aikana kodissa on kuitenkin turvallista asua, joten kenenkään ei tarvitse vuokrata itselleen hotellia kuukausikaupalla, vaikka projekti osoittautuisikin arvioitua työläämmäksi. Me Kattohuollolla pyrimme myös pitämään tiukasti kiinni sovituista aikatauluista, emmekä yleensä joudu venyttämään remonttien kestoa, ellei mitään yllättävää katolta työn edetessä löydy. Ammattilaistiimimme on ripeä ja resursseja meiltä löytyy haastavampiinkin projekteihin. Mikäli sinua kiinnostaa kuulla lisää, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Parhaan aika-arvion juuri sinun talosi kattoremontille saat nimittäin helposti meidän tarkastuskäyntimme myötä, kun olemme kartoittaneet toiveet ja tarpeet.

Paljonko kattoremontille tulee hintaa?

Samoin kuin kattoremontin kesto, myös hinta riippuu monesta tekijästä, eikä meillä Kattohuollolla ole kiinteitä paketti- tai neliöhintoja. Asiakkaan edun mukaisesti kustomoimme jokaisen hinnan kunkin kohteen sekä tarpeitten mukaan, jolloin siihen vaikuttavat muun muassa jo yllä mainitutkin seikat aina katon koosta sen jyrkkyyteen ja vaikeakulkuisuuteen. Hintaa tulee nimittäin työtunneista sekä siitä, pitääkö työskentelyn mahdollistamiseksi käyttää vaikkapa erilaisia nostureita tai rakennustelineitä, jotka me kyllä tuomme paikalle, mutta joiden käytöstä koituu hieman lisäkustannuksia. Myös katemateriaalilla on väliä. Eikä läpivientien, jiirien, lippojen tai muidenkaan vastaavien yksityiskohtien määrää kannata ohittaa, sillä niiden ympärillä työskennellessä on oltava tarkkana. Toki kokonaisvaltaisempaan remonttiin, jossa on vaihdettava kaikki aina villoista ja puisista tukirakenteista asti tai rakennettava uusi aluskate, on pelkkää pinnallisempaa tai osittaista projektia hintavampi. Loppusummaan lasketaan mukaan myös kaikki remontin yhteydessä katolle asennettavat kattotuotteet, kuten lumiesteet, kattotikkaat, kulkusillat, vesikourut, syöksytorvet ja aurinkopaneelit sekä muut katon kaipaamat työt aina piipun pellityksistä kattoikkunan lisätiivistyksiin.

Tarkimman hinta-arvion saat kysymällä sitä meiltä suoraan. Me määrittelemme tarjouksemme aina katon tarkastuskäynnin yhteydessä, kuultuamme sinun toiveesi kattoasi kohtaan. Meille et joudu maksamaan ilmasta, vaan saat jokaiselle sentillesi vastineen.

Kaivataanko kattoremonttia varten rakennuslupaa tai toimenpidelupaa?

Lupa-asiat tuntuvat monesti hankalilta ja työläiltä vaikealukuisine koukeroineen sekä poikkeusten poikkeuksineen. Onneksi me Kattohuollolla olemme rakennussäädöksiä päivätyöksemme lukevia alan ammattilaisia. Meiltä saat vastauksia niihin hankalampiinkin kysymyksiin. Usein on niin, että katon remontti voidaan tehdä ilman rakennuslupaa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi pelkän katon vesikatteen pintamateriaalin uusinta. Eli vaikkapa vanhan peltikatteen vaihtaminen uuteen, samanlaiseen peltikatteeseen. Yksinkertaistettuna nyrkkisääntönä rakennusluvan tarpeelle erilaisten remonttien yhteydessä voidaan pitää sitä, että rakennuslupaa kaivataan, kun katolle tehtävä korjaus tai muutos on verrattavissa uuden katon rakentamiseen. Tästä on kyse esimerkiksi silloin, kun rakennusta tai kerrospinta-alaa laajennetaan tai kun rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu tehdyn toimenpiteen myötä. Jos kattoa siis esimerkiksi korotetaan lisäkerroksen avulla haviteltaessa lisää elintilaa pään päälle, kannattaa rakennusluvan tarpeellisuus selvittää yksilökohtaisesti.

On tärkeää erottaa rakennuslupa ja toimenpidelupa toisistaan. Toimenpidelupa on rakennuslupaa kevyempi lupa, joka mahdollistaa rakennuksen julkisivun muuttavat toimenpiteet. Sellainen tarvitaan, mikäli esimerkiksi muutetaan rakennusosaa tai vaihdetaan teknistä järjestelmää. Kattojen kohdalla tällaisia julkisivua muuttavia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi kattomuodon, kattomateriaalin tai värityksen vaihto. Jos siis päädytään esimerkiksi remontin yhteydessä korvaamaan vanha huopakatto tiilikatolla tai muuntamaan harjakatosta pulpettikatto. Toimenpidelupaa on haettava myös, kun rakennukseen tehtävät muutostyöt vaikuttavat merkittävästi talon energiatehokkuuteen.

Jos lupa-asiat tuntuvat kuitenkin haastavilta, saat meiltä niihin avun. Me voimme neuvoa sinua esimerkiksi tarvittavan luvan tarpeesta ja selvittää, miten lupaa haetaan. Älä siis epäröi pyytää asiantuntijan apua. Tehdään hankalammat hommat yhdessä ja pykäliä seuraten.

Vain laadukkaat ja säännölliset kattohuollot pitävät tuoreeltaan remontoidun katon kunnossa

Kun vanha katto on purettu, märät eristeet uusittu, yläpohjan tuuletusta lisätty ja uusi katto kattotuotteineen asennettu, kannattaa siitä pyrkiä jatkossa pitämään hyvää huolta, ettei pian olla taas saman projektin edessä. Koska laadukas, muita rakenteita suojaava katto on kodin paras vakuutus, ei sen kannata antaa rapistua silmien edessä – etenkään, kun on sijoittanut siihen ison summan rahaa. Katot pysyvät kunnossa suhteellisen helpoilla, mutta niiden hyvinvoinnin kannalta välttämättömillä huoltotoimenpiteillä. Remontoidun katon ylläpitäminen ei ole hankalaa tai vaadi jatkuvasti aikaa sekä energiaa, vaan siihen riittävät usein puolivuosittaiset huoltotoimenpiteet. Huollot kannattaa ajoittaa syksylle, ennen ensipakkasia, sekä keväälle, jolloin lumen alta pilkistää jo nurmikko. Tällöin katto kannattaa yleensä puhdistaa roskista ja liasta, – huopakatto puhaltimella, tiilikatot ja peltikatot harjaamalla – jottei niille pääse kasvamaan sammalta. Samassa yhteydessä on syytä poistaa roskat ja lehdet ränneistäkin, jotta sade- sekä sulamisvesi valuu oikeaan suuntaan ilman hidasteita. Jotta yllätysvuodoilta vältyttäisiin, tarkastamme samalla läpivientien sekä kattotuotteidenkin kunnon. Puhtaat ja huolletut huopa- sekä tiilikatot voidaan tarpeen mukaan myös pinnoittaa. Peltikatot huoltomaalataan ruosteelta suojaavan maalipinnan alkaessa kulua pois. Näitä ei tarvitse kuitenkaan tehdä puolivuosittain tai edes vuosittain, vaan pinnoitteet ja maali kestävät usein kulutusta pidemmän aikaa.

Toisinaan katon huoltotarpeet voivat sijoittua muihinkin vuodenaikoihin. Esimerkiksi talvella on tärkeä pudottaa katolta lumet, jos katto ei siihen itse kykene ja sulattaa jäätyneet rännit. Lumenpudotus estää kinoksia kertymästä katolle monien tonnien edestä, jolloin rakenteet voisivat joutua koville. Samoin se ehkäisee holtittomasti alas syöksyvän hangen aiheuttamia tuhoja ja vahinkoja. Jään sulatus ränneistä puolestaan mahdollistaa kevään tullen sulamisveden esteettömän kulun, kun jää ei ole niitä tukkimassa tai vääntämässä virheasentoihin.

Kaikki katon huollot kannattaa jättää aina ammattilaisille, sillä hutiloiden tai vääriä tekniikoita sekä välineitä hyödyntäen toteutetut toimenpiteet saattavat olla katolle haitallisia hyvästä tarkoitusperästään huolimatta. Esimerkiksi tottumaton lumen kolaaminen katolta tai sammaleen harjaaminen kovalla harjalla voi hajottaa katteen pintaa, jolloin kosteudella on jälleen uusi kulkureitti sille herkkiin rakenteisiin. Puhumattakaan siitä, miten vaarallista korkealla katolla kiipeily on ilman asianmukaisia turvavaljaita. Me Kattohuollolla jatkamme mielellämme remontoimamme katon ylläpitoa huoltotoimin. Tunnemmehan kattosi jo kuin omat taskumme – jokaista saumaa ja kiinnikettä myöten. Meiltä saatkin kaikki kattosi kaipaamat huoltotoimet sinun aikatauluihisi ja katteesi tarpeisiin sovitettuna. Investoi siis kattosi hyvinvointiin jatkossakin ja tilaa kattohuollot meidän kattopalvelultamme.

Katon tarkastus säännöllisesti kannattaa

Meille on tärkeää, että kattoa kuin kattoa hoidetaan aina kaikki sen tarpeet huomioiden, eikä siis vain keskittyen niihin näkyviin ongelmiin. Näin ollen Kattohuollolla panostamme siihen, että kartoitamme myös sen todellisen kunnon riittävän usein. Tämän teemmekin joka kerta katolla käydessämme toteuttamalla kattavan kattotarkastuksen – ihan vain pientenkin huoltotöiden yhteydessä. Ja veloituksetta tottakai. Tähän tarkastukseen kuuluu muun muassa katteen pinnan tarkastus, jonka avulla pyrimme määrittämään ovatko peltikaton kattopellit ehjiä, maalipinta suojaava, löytyykö ruostetta ja pitävätkö kiinnitykset. Etsimme tiilikatolta rikkinäisiä tiiliä ja huopakatolta rakoilevia saumoja sekä repeämiä.  Varmistamme myös, ettei sammal ole vallannut itselleen tilaa lappeilla. Jiirien sekä harjatiivisteen tiiveydenkin varmistamme. Mahdollisia vuotoja etsimme myös usein niille alttiista läpivienneistä kuten savupiipuista, liesituulettimien hormeista, huippuimurin putkista sekä kattoluukuista. Kattotuotteiden ja kattoturvatuotteiden kuten lapetikkaitten, kattosiltojen sekä lumiesteitten kunnolliset kiinnitykset sekä kunnon haluamme myös vilkaista käyntimme yhteydessä. Samalla kurkistamme vielä kattoa ympäröiviin ränneihin tarkistaaksemme niiden toimivuuden, kaadon, saumauksen sekä kiinnityksen. Ja mikäli yläpohjaan on jokin kulkureitti, käymme siellä etsimässä mahdollisia valumajälkiä, kastuneita eristeitä sekä huonoon kuntoon päässyttä aluskatetta. Näin voimme ennakoida mahdollisimman hyvissä ajoin monia ongelmia, jotka saattaisivat myöhemmin nostaa päätään.

Vieritä ylös