KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Katon ja vesikourujen puhdistus

Katon ja vesikourujen puhdistus voidaan sijoittaa huoltolistan tärkeysjärjestyksessä kohtaan nro 1. Jos katto ja rännit ovat täynnä roskia, on katon perustoiminta häiriintynyt. Katto tulisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta voidaan varmistaa veden häiriötön poistuminen katolta ja katon moitteeton toiminta talosi suojaamisessa.

Puiden lehdet, oksat, sammal, siitepöly ja muu roska kerää kosteutta itseensä, jolloin katon kuivuminen hidastuu. Peltikatolla kosteus aiheuttaa maalipinnan kulumista ja ruostevaurioita. Huopa ja tiilikatolla märkä bioroska on erinomainen kasvualusta sammaleelle, joka taas tuhoaa katteen suhteellisen nopeallakin aikataululla. Rännit roskista täyttyessään taas muodostavat ikävän padon, jolloin vesi jää ränneihin ja patouma ohjaa vedet rännien yli talon seinille. Talvella padot jäätyvät ja roskansekaisen jäisen sulaminen on huomattavasti hitaampaa kuin puhtaan lumen, joten rännit eivät pysy mukana leudon ilman saapuessa ja sulattaessa kattolumia.

Kun tilaat ammattilaisiamme katon puhdistukseen, saat puhdistuksen yhteydessä veloituksetta myös katon yleistarkistuksen. Lähdettyämme rännit ja katto loistavat puhtauttaan, mutta tiedät myös missä kunnossa kattosi on ja löytyikö sieltä akuutteja toimia vaativia töitä. Tarkistamme vesikourujen lisäksi katteen pinnan kunnon sekä testaamme että kattoturvatuotteet ovat hyvin kiinnitettyjä. Käymme läpi myös läpivientien, kuten savupiipun, ilmastointiputkien ja huoltoluukun kuntoa. Jos yläpohjaan on esteetön pääsy, käymme kurkistamassa rakenteet ja eristevillat kosteuden varalle ja varmistamme että aluskate on kunnossa.

Katon ja vesikourujen puhdistus
Katto voi näyttää maan tasolta puhtaalta, mutta peltikattokin voi kerätä ikävän paljon roskia päällensä.
Scroll to Top