KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Asuinrakennuksen kuten omakotitalon katon korjaus Inkoossa

Kattoa voi koetella moni asia vuosien varrella. Ilmansaasteet, auringon paahde, pakkanen, kasvustot kuten sammal. Tämän lisäksi haasteensa luovat myrskytuulet, sateet ja lumi. Katto voi kulua hitaasti ja tällöin vaurio voi tulla odotetusti. Jotkin vauriot taas tulevat täytenä yllätyksenä katon päälle kaatuvan puun muodossa, tai massiivisen jäälaatan hypähtäessä liikkeelle runnoen kattotuotteita ja kattoa mennessään. Mikään katto-ongelma ei kuitenkaan ole meille päivän arkisia haasteita kummempia. Olemme keränneet laajan kokemuksen niin pelti-, tiili- kuin huopakatoista ja tiedämme mihin kiinnittää huomiota katossa, ja eritoten, miten kattovaurioita kannattaa korjata, jotta korjaus olisi mahdollisimman kestävä ja pitkäikäinen. Samalla kun kattoa olemme korjaamassa, niin pidämme silmämme auki muidenkin ongelmien varalle. Kokeneet kattoasiantuntijamme osaavat kääntää huomionsa katon heikkoihin pisteisiin ja silmäillä mikäli jokin vaatisi toimenpiteitä.

Meille ei ole väliä, minkälaisen rakennuksen päällä katto komeilee, vaan korjaamme katot niin omakotitaloista, kerrostaloista, rivitaloista, mökeistä, piharakennuksista, varastoista, autokatoksista jne. Palvelumme toimivat Inkoossa ja palvelualueeseemme lukeutuu koko Inkoon seutu Snappertunasta Karjaalle, Mustiolle ja Kirkkonummelle.

Rivitalon ja omakotitalon huopakaton korjaus Inkoossa

Huopakatto on melko yleinen asuinrakennusten, varsinkin rivitalo- ja omakotitalokohteiden vesikate. Sitä löytyy usein myös kesämökeiltä ja joskus myös kerrostaloista, mutta varsinkin hyvin tasaisten kattojen katteena bitumikermi on tyypillinen ja toimiva ratkaisu. Toki huopakatteita löytyy myös muista kuin asuinkäyttöön suunnatuista rakennuksista, onhan huopa eri muodoissaan käyttökelpoinen ja kevyt kate moniin eri tarpeisiin. Inkoossa me korjaamme niitä kaikkia, saat meiltä huopakaton korjaustyöt myös saaressa sekä maaseudulla taajamien ja keskuksien lisäksi.

Palahuopakaton korjaus ja paikkaus on tarpeen aina kun kate vain on vaurioitunut tai katteen saumat ovat auenneet. Huopakatto vuotaa tavallisimmin katesaumoista sekä katteeseen syntyneistä vuotokohdista, joita muodostuu usein katteen kulumisen tai mekaanisen kulutuksen seurauksena. Teemme huopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä kunnostamme katon kokonaisvaltaisesti myös silloin kun se vaurioituu puun kaatuessa katon. Myrsky voi vaurioittaa kattoa myös muilla tavoilla, esimerkiksi niin että myrskytuuli repii huopakattoa irti rakennuksesta.

Huopakaton reikien paikkaus on vauriosta riippuen mahdollista tehdä joko paikkapalan avulla tai massaustekniikalla. Me arvioimme tilanteen ja parhaan paikkausmenetelmän aina tapauskohtaisesti. Ylipäätään huopakaton korjaus toimii parhaiten silloin, kun katto huomioidaan kokonaisuutena. Jos katto on vaikkapa jo vuosia nähnyt, voi sen läpikäyminen olla hyvä idea. Me voimme korjata samalla kertaa useammankin vaurion katoltasi.

Omakotitalon, kerrostalon tai vaikka autotallin peltikaton korjaus Inkoossa

Inkoossa monista rakennuksista löytyy peltikatto. Peltiä käytetään omakotitaloissa ja oikeastaan ihan kaikissa muissakin asuinrakennuksissa, liiketiloissa ja piharakennuksissa ynnä muissa rakennuksissa vesikatteena. Peltikatto onkin suosittu vesikatetyyppi emmekä me ihmettele miksi. Se on monimuotoista ja näin mitä erilaisimpiin rakennuksiin saadaan omansa näköinen katto toteutettua pellistä. Pelti on mukava kestävää ja suhteellisen kevyttäkin vesikatetta, sen ylläpito ei vaadi kohtuuttomia ponnisteluita.

Peltikaton korjaus voi olla tarpeen useidenkin eri asioiden ja tapahtumakulkujen seurauksena. Kuten millä tahansa muullakin katolla, vaurioita voi syntyä kovan tuulen sekä myrskyjen seurauksena. Tuuli voi irrottaa peltilistoja tai kattopeltiä tai myrsky kaataa katolle puun, tällöin saat avun meiltä. Saat peltikaton myrskyvaurioiden korjaustyöt pitkällä osaamisella ja nopealla aikataululla riippumatta siitä, missä rakennus sijaitsee. Tarjoamme peltikaton korjaustyöt myös saaressa ja keskustan ulkopuolella.

Peltikatto on useimmissa tapauksissa kiinnitetty kattorakenteisiin ruuvein tai vanhempien kattojen tapauksessa yhä myös nauloin. Näihin kiinnittimiin liittyy muutamia, vain peltikatteille luonteenomaisia korjaustarpeita, joista osa voi aiheuttaa myös kattovuotoa. Kattopeltien kiinnitykset voivat hajota tai irrota, toisinaan pellit myös pääsevät liikkumaan mm. katon lämpöelämisen ja tuulen vuoksi niin, että kiinnittimien reiät pääsevät avartumaan. Kattopalvelustamme löytyy ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin. Usein vaivat saadaan pois päiväjärjestyksestä ihan yksinkertaisesti vain vaihtamalla kattopellin naulat tai ruuvit uusiin kateruuveihin. Avartuneisiin reikiin löytyy ratkaisu isomman tiivisteosan omaavista ruuveista ja tarvittaessa teemme myös kattopeltien lisäkiinnitykset. Lisäkiinnityksillä on mahdollista saavuttaa hiljaisempi ja kestävämpi katto, sillä pellit eivät pääse liikkumaan niin paljoa riittävien sekä aikaa kestävien kiinnitysten ansioista. Kattopalvelumme on käytössäsi Inkoossa myös silloin, kun peltikatto vuotaa tai työlistalla on peltikaton reikien paikkaus. Tarvittaessa vaihdamme kattopellit sekä korjaamme aluskatteen.

Minkä tahansa asuinrakennuksen tiilikaton korjaus Inkoossa

Tiilikatto löytyy tyypillisimmin asuinrakennuksista. Tietysti sitä on jonkin verran käytetty myös muiden rakennusten vesikatteena, ja vaikkapa tiilikattoisen asuinrakennuksen hallitsemassa pihapiirissä muutkin katot voidaan kattaa tiilellä yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi. Me korjaamme Inkoossa tiilikatot asuinrakennuksissa sekä muissa rakennuksissa, vaikka koko pihapiirin parissa. Rikkinäisten kattotiilien vaihto on yleisin tapa hoitaa asia, kun tiilikatto vuotaa. Kattotiiliä yleensä varataan korjauksia varten jo katon asennusvaiheessa. Hyvin usein tiilikaton korjaus ja paikkaus tarkoittaakin juuri kattotiilten vaihtamista mutta ongelmia voi olla myös aluskatteessa, meiltä onnistuu myös tiilikaton aluskatteen korjaus, jos ongelma löytyy sieltä.

Inkoossa asiantuntemuksemme piiriin sisältyvät myös kattojen myrskyvauriokorjaukset. Pistämme tiilikaton kuntoon, jos myrskytuuli runtelee kattoa tai vaikkapa kaatoi puun tiilikaton päälle. Tiilikatteet ovat tyylikkäitä ja arvokkuutta huhkuvia, pitkäikäisiäkin kattoja, joista kannattaa pitää huolta läpi niiden käyttövuosien ja -kymmenten. Tiilikaton luonne ja rakenne on sellainen, että aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa, joten aluskatteen asennus- ja korjaustyöt kuuluvat myös tiilikattoisten asuinrakennusten sekä muiden rakennusten katon korjauksiin. Läpiviennit, kattotuotteet ja muut voivat myös kuulua korjattaviin asioihin, aivan kuten muillakin katoilla. Inkoon seudulla saat kattopalvelumme kautta kaikki tarvitsemasi korjaukset, mutta myös huollot sekä asennustyöt tiilikatollesi.

Asuinrakennusten sekä muiden rakennusten kattoläpivientien, kuten kattoikkunan tai savupiipun korjaus

Asuinrakennuksissa voi olla hyvin erilaisia vesikatteita, tiilikatteiden, peltikatteiden sekä huopakatteiden luokkiin kuuluu varmasti satoja erilaisia katevaihtoehtoja. Lisäksi katot voivat olla vaihtelevia malliltaan ja jyrkkyydeltään, asuinrakennuksista löytyy oikeastaan mitä tahansa kattomalleja tasakaton ja hyvin jyrkän harjakaton väliltä. Itse rakennukset voivat olla asuinrakennuksia omakoti- ja rintamamiestalosta rivitaloon, kerrostaloon tai vapaa-ajan asuntoon, Tietysti rakennukset voivat olla myös muita, kuin asuinrakennuksia eli korjaamme kattoja myös halkovajasta autotalliin ja navetasta liikehuoneistoon sekä varastohalliin. Vaikka katot voivat olla hyvinkin monimuotoisia, niillä on yhteisiäkin piirteitä. Vaikkapa katon läpiviennit ja kattotuotteet, kuten lumiesteet ja erilaiset tikkaat ovat tavallisia lähes kaikilla katoilla katteesta, katon mallista tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta.

Inkoossa kattopalvelumme tarjoaa kaikkien kattoläpivientien ja kattotuotteiden asennukset, korjaukset sekä poistot. Läpivientejä vaativat kattorakenteissa mm. ilmastointiputket sekä savupiiput ja erilaiset kattoikkunat ja -luukut. Läpiviennit voivat vuotaa ja kokemuksemme mukaan niitä korjataankin aika paljon. Tavallisimpia ovat katon korjaus viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken sekä savupiipun kohdalta. Asuinrakennuksissa myös liesituulettimen läpivienti voi vaatia korjausta. Toinen vähän kuin oma kattoläpivientien luokkansa muodostuu katon tarkistusluukuista, kattovalokovuista sekä kattoikkunoista. Oli kyseessä sitten katon korjaus kattoikkunan, kattovalokuvun tai luukun kohdalta, korjauspalvelumme Inkoossa hoitaa ne kuntoon kaikilla katoilla ja katteilla. Tarvittaessa meiltä onnistuu myös katon korjaus tv-antennin, lumiesteiden tai vaikkapa lapetikkaiden kohdalta, jos katto on päässyt vaurioutumaan kattotuotteen irrotessa tai hajotessa.

Scroll to Top