KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Huopakattoremontti aina kokemuksen tuomalla varmalla osaamisella

Huopakatto on usean suomalaisen valinta ja sillä on myös vankat juuret maamme historiassa. Nykyisin huopakatteet ovat paljon vuosisatojen takaista kehittyneempiä sekä kauniin elegantteja, hiljaisia, edullisia ja vieläpä kestäviä. Mutta jonain päivänä se laadukkainkin, hyvin huollettu ja kestävä huopakatto sanoo itsensä irti. Tällöin edessä on huopakattoremontti, mikäli rakennus halutaan pitää asuinkuntoisena. Remonttitarpeen ilmetessä, kannattaa olla oitis yhteydessä meihin Kattohuollolla.

Olemme kattoalan ammattilaisia, joille on kerääntynyt runsaasti kokemusta vöiden alle erilaisista katoista ja kohteista. Me remontoimme kaikenlaiset huopakatot uuteen uskoon – oli kyse sitten omakotitalon, rivitalon, kesämökin, piharakennukset tai autotallin katosta. Me emme epäröi myöskään eri katteitten edessä. Oli katto sitten bitumikermiä tai tyylikästä palahuopaa, saa meiltä aina parhaan palvelun sekä osaamisen sen kunnostukseen. Jokainen kattoremontti suunnitellaan sekä suoritetaan rakennuskohtaisesti. Suunnittelu alkaa kattotarkastuskäynnistä, jonka ammattilaisemme tulee katolle toteuttamaan. Näin toimitaan siksi, että meidän täytyy saada käsitys siitä, mikä on katon todellinen kunto. Meillä on muutoinkin tapana joka kerta katolle kiivetessämme – oli kyse kuinka pienestä huoltotoimenpiteestä tahansa – silmäillä muun muassa katteen pinnan, läpivientien sekä kattotuotteiden kuntoa, jotta voimme puuttua mahdollisiin ongelmakohtiin niin ripeästi kuin suinkin mahdollista. Kattoremonttia suunnitellessamme pyrimme selvittämään, kuinka syvälle rakenteisiin katon vauriot ovat ehtineet levitä. Haluamme kuulla myös asiakkaamme toiveet uuden katon suhteen.

Kattoremontin yhteydessä voidaan tehdä aina paljon muutakin kuin vain korvata vanha huopakate uudella vastaavalla. Voimme esimerkiksi asentaa uusia kattotuotteita, kuten lumiesteitä, kattosiltoja, palotikkaita, vesikouruja, aurinkopaneeleja, kattokupuja tai -luukkuja. Myös pieneläinesteitten kiinnitys, piipun pellitys ja rakennuksen energiatehokkuuden lisääminen yläpohjan lisäeristyksillä onnistuu. Mikäli vesi on päässyt yläpohjaan tekemään tuhoja, vaihdamme villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat. Myös katemateriaalia tai vaikkapa väriä voidaan vaihtaa remontin yhteydessä. Ammattilaiselta saa kuitenkin aina tarvittavan avun valintojen tekemiseen remonttia suunnitellessa. Ja kun katto on tarkastettu sekä kattoon kohdistuvista toiveista keskusteltu, voimme tehdä toimintasuunnitelman sekä tarjouksemme remontista. Kaikki kattoremonttimme toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna sekä takuutyönä. Eli kun työt on tehty, siivoamme paikat ja annamme lupauksemme siitä, että uusi katto kestää.

Usein on kuitenkin niin, että raha-asiat asettuvat kattotöiden esteeksi. Harvalla ehkä on pulleaa säästötiliä tai -possua pelkästään kattoremontin varalle, vaan kahiseva kerätään kasaan muuten. Taloudelliset tilanteet kuitenkin vaihtelevat ja me Kattohuollolla ymmärrämme, ettei jokaisella ole ehkä mahdollista kustantaa koko summaa kerralla. Näin ollen olemme etsineet mahdollisuuksia helpottaa asiakkaittemme maksukykyä – kattoremontit kun harvoin ovat niitä kotitalouden edullisimpia menoja. Nettisivujemme kautta voit nyt hakea rahoitusta kaikille toteuttamillemme kattotöille helposti vaikkapa suoraan kotisohvalta käsin. Rahoitus tuo mukavasti joustoa maksamiseen ja mahdollistaa paljon. Netissä surffatessa kannattaa muistaa myös kotitalousvähennyksen hakeminen kattoremontista.

Huopakattoremontti

Meillä huopakaton hinta pitää sisällään kokonaisvaltaisen palvelun

Meistä Kattohuollon ammattilaisista on tärkeää, että mikäli tilaa itselleen palvelun, saa myös sen mistä maksaakin – ja ehkä jopa hieman enemmän. Näin ollen myöskään huopakattoremontin kohdalla ei pidä joutua maksamaan ilmasta. Jokainen kattoremontti on yksilö ja kohde erilainen, joten ei olisi mitenkään reilua, että niistä velotettaisiin kaikista sama hinta. Eihän pienen kesämökin katon remontointiin kulu yhtä paljon aikaa ja materiaalia kuin valtavan kartanon. Siksi me Kattohuollolla emme tarjoa tiettyä hintaa per neliö tai mitään kattoremonttipaketteja, joita voisimme väläytellä ilman, että olemme aluksi tutkineet koko katon ja keskustelleet asiakkaan kanssa tämän toiveista remontin suhteen. Meille on tärkeää, että kattoremontit hinnoitellaan yksilöllisesti ja hinnat kustomoidaan sen mukaan, mitä toimenpiteitä katolle tehdään.

Meillä huopakaton hinta pitää sisällään myös kaiken, mitä projektin aikana tapahtuu. Eli siis mitä tahansa aina katon purkamisesta piipunhattuun tai uuden aurinkopaneelin asennukseen. Remonttiimme kuuluu aina täydellinen avaimet käteen -palvelu suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Paikalle saapuvat aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät. Me hoidamme samalla rahalla myös ympäristön riittävän suojauksen projektin ajaksi, mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet sekä muut työkoneet ja työkalut. Me kuljetamme pois purku- ja rakennusjätteen, hävitämme sen asianmukaisesti, toteutamme loppusiivouksen sekä kattavan lopputarkastuksen.

Mistä hupakaton hinta sitten koostuukaan? Hinnoittelumme ei suinkaan ole vain sattumanvaraista, vaan se perustuu logiikkaan. Mitä suurempi katto, sitä enemmän materiaalia sekä työtunteja sen remontoimiseen kuluu. Mitä korkeampi tai jyrkempi katto, sitä hankalampi sillä on työskennellä. Ja mitä vaivalloisempaa katolla työskentely, sitä enemmän siihen kuluu aikaa. Joskus joudutaan ehkä käyttää henkilönostimia tai työskentelytelineitä, jotka me kyllä hankimme paikalle, mutta joiden käytöstä luonnollisesti syntyy lisäkuluja. Mikäli katolla on paljon läpivientejä, joiden ympärillä työskentely on tarkkaa sekä aikaa vievää, vaikuttaa se myös hintaan. Jos vauriot katolla ovat ehtineet levitä jo katon alapuolisiin rakenteisiin, pitää remontti toteuttaa hieman perusteellisemmin – ehkä paikata muutamat lahovauriot tai vaihtaa märät eristevillat uusiin. Ja jos katolle asennetaan uusia kattotuotteita, lisätään niidenkin hinnat loppusummaan. Sitä emme siis osaa sanoa katolla käymättä, paljonko hintaa sen remontille tulee, mutta sen lupaamme, ettei turhia lisäkuluja laskutella ties mistä, sillä palvelumme on aina kokonaisvaltainen.

Meillä tehdään remonttia edeltävät pohjatyöt aina alusta asti oikein ja kunnolla

Kun huopakattoa remontoidaan, ei haluta vain asentaa uutta katetta vanhan ja kuluneen tilalle. Katto on nimittäin niin paljon muutakin kuin vain sen vesikate. Uuden katon asennus vanhan tilalle ei sitä paitsi edes välttämättä poistaisi ongelmaa, jos se on päässyt leviämään syvälle rakenteisiin. Monesti jos vesikate – eli huopakaton kohdalla kattohuopa – on kärsinyt vaurioita, näin on tehnyt myös esimerkiksi sen alla sijaitseva aluskate. Aluskate on avainasemassa, mitä tulee asuintiloista nousevan kosteuden poistoon kosteudelle kriittisistä rakenteista. Näin ollen, mikäli aluskatteeseen on syntynyt reikiä, sen tuuletus on puutteellinen tai toiminta muutoin estynyt, kannattaa se uusia remontin yhteydessä. Aluskatetta ei nimittäin voi enää jälkikäteen vaihtaakaan, sillä työt tulee toteuttaa yläkautta.

Yksi huomionarvoinen asia aluskatetta uusittaessa on myös aluskatteen alla oleva laudoitus. Myös sen tulisi olla hyvässä kunnossa. Alkavat lahovauriot ja kosteusongelmat tarkoittavat, että suurempi sekä perusteellisempi kattoremontti todella on paikallaan. Kosteuden lisäksi voi ilmetä muitakin ikäviä yllätyksiä. Varsinkin jos huopakaton umpilaudoitus on rakennettu sahatavarasta, voivat laudat olla kuivuneet ja tästä syystä muodostaneet rakoja. Tämä voi aiheuttaa ongelmatilanteen uuden katon kanssa, kun huopia naulataan paikoilleen. Mikäli naula osuisi tällaiseen rakoon, on se suora kanava vedelle yläpohjan rakenteisiin sekä villoihin. Erityisesti, jos katteena on naulattava palahuopa. Tällöin on äärimmäisen tärkeää saada alusrakenteesta tiivis. Se onnistuu esimerkiksi asentamalla laudoituksen päälle tiivis katevanerointi.

Me Kattohuollolla toteutamme kaikki tarvittavat pohjatyöt oikein sekä kunnolla aina ennen kattoremonttia. Näin emme aiheuta uusia ongelmia vanhojen tilalle. Meistä on myös tärkeää tutkia katto kunnolla, jotta vanhat vaivat eivät jää hiertämään uuden katon alla. Katto pääsee todelliseen kukkaansa vasta sitten, kun se on pistetty kuntoon perin pohjin. Siksi pohjatöiden toteuttaminen on meille kunnia-asia, josta emme jousta.

Huopakatosta saa hyvällä huollolla seuralaisen itselleen useammaksi vuosikymmeneksi

Yksikään katto ei ole huoltovapaa – ei edes se markkinoiden kalleimmista materiaaleista rakennettu. Jos katon jättää huoltamatta, pääsevät ongelmat hitaasti kytemään. Pienestä purosta muodostuu joki ja harmittomasta vaivasta valtava katastrofi, jos ne lakaisee maton alle. Siksi jokaisesta katosta, niin uudesta kuin vanhasta, peltisestä kuin huopaisestakin on pidettävä säännöllisesti huolta. Ennakointi ja ennaltaehkäisy ovat avainasemassa myös kattotöitä tehdessä.

Huopakatto nauttii siis säännöllisesti toteutetuista huoltotöistä ja tarjoaa vastineeksi suojaa katollesi aina 20 vuodesta 40 vuoteen asti. Siksi siitä kannattaakin pitää hyvää huolta. Näin ollen katon huoltoa ei kannata jättää kelle tahansa aivan kokemattomalle kaverille. Väärin tai huolimattomasti tehty huolto voi aiheuttaa nimittäin enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos kattoa esimerkiksi puhdistaa liian kovaotteisesti, voi sen herkkä sirotepinta kärsiä. Tai mikäli ei tiedä, miten katemateriaali käyttäytyy, voi ihan vain katolla liikkuessa onnistua aiheuttamaan vaurioita huopaan. Kesähelteiden lämmittäessä kattoa alkaa se nimittäin joustamaan ja pelkkä astuminen voi aiheuttaa huovan venymistä. Onneksi meiltä Kattohuollolta saat kaikki tarvittavat korjaukset kuin asiantuntevat huollotkin huopakatollesi.

Huopakatto on erityisen vaatelias puhdistuksen suhteen. Jos kattoa ei puhdisteta, alkaa se keräämään karhean pintansa ansiosta kaikenlaista roskaa, joka haittaa katon kuivumista sekä veden valumista. Märkä biomassa luo ihanteelliset olosuhteet sammaleelle sekä muille katetta syöville kasvustoille. Siispä kattoa kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Puhdistuksessa tärkeää on myös, että se toteutetaan herkkää sirotepintaa irrottamatta. Tämä onnistuu parhaiten ilmapuhaltimella tai tarpeen tullen todella pehmeällä harjalla.

Kattohuoltomme ovat aina kokonaisvaltaisia eli ne keskittyvä yhden asian sijaan koko katon toimivuuteen. Kun siis kiipeämme katollesi huoltotöihin, puhdistamme katteen lisäksi samalla myös sadevesijärjestelmän kourut. Niihin kertynyt roska voi estää vettä valumasta oikeaan suuntaan, jolloin ne saattavat tukkeutua tai jopa tulvia yli. Pitkään seisova vesi saattaa myös ruostuttaa kouruja tai löystyttää kiinnikkeitä. Niinpä me vilkaisemme myös oikeat kaadot sekä riittävät kiinnitykset. Myös kattovarusteiden kuten tikkaiden, kulkusiltojen, luukkujen, piippujen ja pieneläinesteiden kunnon katsastamme. Tarvittaessa vilkaisemme myös katon alapuolisiin rakenteisiin etsien poikkeamia, vuotojälkiä tai muita ongelmia. Mikäli havaitsemme kattovuodon huollon yhteydessä, korjaamme sen tilanteen edellyttämällä tavalla ja vaihdamme yläpohjan kastuneet eristeet.

Suosittelemme vastaavaa katon perushuoltoa puolivuosittain – kattavampia huoltoja voidaan toteuttaa enemmän ilmenevän tarpeen mukaan. Palahuopakaton huolto kannattaa ajoittaa kevääseen ja syksyyn, jotta katto saataisiin ajoissa valmisteltua tulevan vuodenajan koitoksia varten. Sammaleenpoisto ja katon uudelleenpinnoitus eivät kuulu puolivuosittaiseen huoltoon. Mutta nekin on tärkeää toteuttaa, kun katon pinta tarpeesta ilmoittaa. Me Kattohuollolla osaamme kyllä tarvittaessa myös karkottaa sammaleen ja neuvomme, mikäli et ole aivan varma siitä, mitä kattosi kulloinkin kaipaa.

Uudeksi katteeksi joko kätevä rullahuopa, perinteinen kolmiorima tai näyttävä palahuopa

Joskus elämässä tulee eteen vaikeita valintoja. Yksi näistä on uuden kattomateriaalin valinta kattoremonttia suunnitellessa. Kun kaikki vaihtoehdot ovat hyviä sekä varteenotettavia, voi päätöksenteko tuottaa hankaluuksia. Pitäisikö valita nopeasti asennettava ja kätevä rullahuopa eli bitumikermi, astetta työläämpi, mutta samalla näyttävämpi palahuopa vai perinteisempi kolmiorimakate? Siinäpä vasta pulma.

Katteen valinta riippuu paljolti katon omistajan omista mieltymyksistä. Mutta toisaalta tärkeää on huomioida myös itse rakennus – mikä kate sopii kullekin talolle parhaiten. Katon jyrkkyys on avaintekijänä siihen, mitä katteita voidaan harkita. Esimerkiksi hitsattavan bitumikermin voi tiiveytensä puolesta asentaa jopa tasakatolle, kun taas palahuopa ja kolmiorima vaativat jo enemmän kaltevuutta, jotta sadevesi poistuu niiltä oikein. Ne eivät nimittäin ole täysin tiiviitä, vaan seisova vesi saattaisi löytääkin tiensä rakenteisiin. Piiskaava sade ei kuitenkaan aiheuta ongelmia kummallakaan, jos ne on toteutettu oikein.

Rullahuopa on pelkistetyn ulkonäkönsä vuoksi ympäristöön helposti sointuva ja neutraali materiaali. Jollekulle tämä voi olla ratkaiseva tekijä uutta huopakattoa valittaessa. Palahuopakatetta taas on saatavilla monin eri muodoin sekä värein. On perinteisten mustan, ruskean ja harmaan lisäksi vielä muun muassa punaista, vihreää ja sinistä. Muotoja on saatavilla esimerkiksi suorakulmaista, kuusikulmaista sekä XL-kokoista vaihtoehtoa.

Jos valinta käy liian vaikeaksi, meiltä Kattohuollolta saat ammattilaisen keskustelemaan kanssasi katevaihtoehdoista. Me osaamme neuvoa siinä, mikä olisi kattosi kannalta järkevin vaihtoehto tai mitä sille ylipäätään voi asentaa. Me taidamme myös erilaiset rakennussäännökset, jotka rajoittavat vaikkapa tiettyjen värien käyttöä joillain asuinalueilla. Valinnanvaikeuksien tai kysymysten ilmaantuessa ole siis yhteydessä meihin Kattohuollolla.

Huopakaton korjaus sekä paikkaus ovat vahvaa osaamistamme

Huopakatto voi ilmoittaa tyytymättömyyttään tai ikäänsä lukuisin tavoin. Huopa voi esimerkiksi menettää joustavuutensa ja alkaa halkeilemaan. Halkeillut katto saattaa taas alkaa vuotamaan. Toisaalta myös raskas lumikuorma, kova tuuli tai katon päälle kaatunut puu saattavat tehdä tuhojaan. Joskus ongelma saattaa alkaa nuppineulan pään kokoisesta reiästä ja eskaloitua varsinaiseksi katastrofiksi. Tällöin on tärkeää puuttua peliin ajoissa, jotta vahingot saadaan minimoitua.

Meiltä Kattohuollolta saat kaikki huopakaton korjaustyöt aina katon vuotopaikkauksista sen suoristamiseen ja lahovauriokorjauksiin. Oli siis ongelma millainen tahansa, löytyy meiltä keinot puuttua siihen. Olemme korjanneet kaikenlaisia kattoja ja työtä tekemällä kertynyt kokemuksemme varmistaa sen, että tulos on aina tasalaatuinen. Korjattu tai paikattu katto kestää eikä jonkun toisen tarvitse tulla paikkailemaan samaa ongelmaa taas seuraavana päivänä. Korjaustoimenpiteitten lisäksi meiltä saat katon huoltoihin liittyen myös sen puhdistukset, saumausten tiivistykset, kattotuotteiden lisäkiinnitykset, sammaleenpoistot sekä uudelleenpinnoitukset. Puhdistus ehkäisee roskien kerääntymisen aiheuttamia ongelmia. Lisätiivistykset takaavat sen, ettei vesi pääse syvälle rakenteisiin ja kattotuotteiden lisäkiinnityksen ansiosta ne eivät putoa katolta esimerkiksi alas rymisevän lumikasan mukana. Sammaleen poisto ehkäisee uusien vuotokohtien syntymistä, kun sen juuret eivät pääse porautumaan syvemmälle katteeseen onkaloita, jotka voivat täyttyä vedellä. Ja katon uudelleenpinnoitus minimoi sammaleen palaamisen mahdollisuuden. Ota siis oitis yhteys meihin Kattohuollolla kaikissa huolto, korjaus ja paikkausasioissa, niin pistämme kattosi kuntoon sen vaatimalla tavalla alta aikayksikön.

Vieritä ylös