KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Tiilikattoremontilla uusi katto jopa 70 vuodeksi

Vankat ja aina yhtä tyylikkäät tiilikatot voivat hyvin huollettuina saavuttaa pitkän iän. Parhaimmillaan laadukas tiilikatto saattaa kestää jopa 70 vuotta eli sen alla ehtii monesti asua jo useampikin sukupolvi. Kuitenkin joskus niissäkin alkaa näkyä ajan kulumisen merkkejä. Koska yksikään katto ei ole ikuinen, se päivä, jona uskollisimmastakin tiilikatosta viimein aika jättää tulee kyllä vääjäämättä. Tällöin kannattaa alkaa harkita tiilikattoremonttia.

Me Kattohuolto-palvelulla remontoimme kaikki tiilikatot pitkän kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Olemme siis nähneet ja tehneet paljon, joten meiltä saat uusittua niin omakotitalon, rivitalon, kesämökin kuin vanhan piharakennuksenkin tiilikaton. Jokaisen remonttimme suunnittelemme sekä suoritamme aina rakennuskohtaisesti – kunkin kohteen yksilölliset tarpeet ja ominaisuudet huomioiden. Suunnitteluprosessi käynnistyy aina ammattilaisemme toteuttamalla kattotarkastuskäynnillä, jonka avulla kartoitamme sekä katon nykyisen kunnon että asiakkaan tietoja ja toiveita. Niiden pohjalta lähdetään sitten luomaan toimintasuunnitelmaa. Emme kuitenkaan keskity katon hyvinvointiin vain erilaisia kattotöitä suunnitellessamme. Meillä on nimittäin muutoinkin tapana joka kerta katolle kiivetessämme silmäillä muun muassa katteen pinnan, läpivientien sekä kattotuotteiden kunnon, jotta voimme puuttua mahdollisiin ongelmakohtiin niin ripeästi kuin suinkin mahdollista.

Kattoremontin yhteydessä voidaan tehdä paljon muutakin, kuin vain uusia vanha tiilikate. Jos asiakas on haikaillut pitkään esimerkiksi uusien vesikourujen, kattokupujen, aurinkopaneelien tai kattoluukkujen perään, hoituvat nekin samalla. Mikäli taas esimerkiksi halutaan parantaa katon turvallisuutta palotikkaiden, lumiesteiden tai kattosiltojen avulla, voivat ammattilaisemme ne asentaa paikoilleen. Teemme katolla myös kaikenlaisia muita toimia, kuten asennamme pieneläinesteitä, pellitämme piipun ja lisäämme rakennuksen energiatehokkuutta lisäämällä eristeitä yläpohjaan. Ja mikäli vesi on päässyt tekemään yläpohjaan tuhoja, vaihdamme vanhat villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat. Kaikki remontit toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna sekä takuutyönä. Me hoidamme paikalle niin tarvittavat työkalut, henkilönostimet kuin sääsuojauksetkin. Ja kun kaikki on valmista, siivoamme paikat ja viemme rakennusjätteet mukanamme, jotta asiakas pääsee nauttimaan valmiista tuotoksesta. Mikäli siis kaipaat kokonaisvaltaista kattoremonttia, käänny puoleemme oitis.

Kuten moni silti varmasti jo arvaakin, eivät kattoremontit ole useinkaan niitä kotitalouden pienimpiä kulueriä. Meillä Kattohuollolla hinnoittelu on kuitenkin reilua ja tarjous lasketaan aina yksilöllisesti. Asiakkaanamme et siis joudu maksamaan kallista pakettihintaa, vaan juuri sinun katollesi kustomoidun hinnan – oli kyse sitten pienemmän kesämökin kateremontista tai suuremman omakotitalon kattavasta kattoremontista sekä lisävarustelusta. Lisäksi, kun tilaat kattoremonttisi meiltä, ei koko summaa tarvitse edes olla säästettynä valmiiksi. Kaikille toteuttamillemme kattotöille voit nimittäin hakea rahoitusta helposti nettisivujemme kautta vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Rahoitus tuo usein kaivattua joustoa maksamiseen. Ja kaikista toteuttamistamme kattotöistä kannattaa muistaa hakea myös kotitalousvähennystä.

Tiilikattoremontti

Betonitiiltä vai savitiiltä, me remontoimmme molemmat?

Kun katemateriaaliksi on valikoitunut lukuisista tarjoamistamme vaihtoehdoista tiili, moni ajattelee valinnanvaikeuksien tulleen päätökseen. Mutta asia ei kuitenkaan ole aivan näin, sillä tiilelläkin on omata alalajinsa yksilöllisine ominaisuuksineen. Kun tiedetään, että katto halutaan rakentaa tiilestä, pitää vielä päättää betonitiilen ja savitiilen väliltä, joilla molemmilla on omat plussat sekä miinuksensa, jotka kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä. Perinteinen, nimensäkin mukaan savesta puristamalla sekä yli tuhannessa asteessa polttamalla valmistettava savitiili on todella kestävä, mutta jokseenkin myös arvokas tiili. Siihen investoimalla saa kuitenkin saada pitkäikäisen – jopa yli sata vuotta kestävän – savitiilikaton kotinsa tai muun rakennuksensa päälle. Savitiilet voidaan pintakäsitellä, mikä tuo erilaista kiiltoa ja väriä tiilen pintaan. Pinnoitettuja tiiliä saatetaan kutsua myös lasitetuiksi tiiliksi pinnoitteen tuoman uuden ulkonäön takia ja lasittaminen mahdollistaa kaikenlaiset värivalinnat, kuten vaikkapa mustan. Pintakäsittelyn avulla katto saa pirteän ilmeen ja kokonaisuus sointuu hyvin yhteen kohteen tyylin kanssa. Pinnoitus varmistaa tokikin myös sen, että savitiilikate kestää hyvänä mahdollisimman pitkään.

Nykyisin lähes aina talojen katoille asennetaan vaihtoehdoista betonitiilikate, jonka suosio lähti nousuun 50-luvulla. Sekin voi savitiilen lailla kestää säännöllisillä huolloilla pitkään – jopa 70 vuotta. Toisin kuin perinteikkäät savitiilet betonikattotiilet valmistetaan hiekasta, sementistä, vedestä sekä väripigmenteistä muottiin valamalla. Massa karkaistaan noin 50-60 asteessa, jotta se kovettuu tiileksi. Lopuksi tiilet pintakäsitellään maalilla, jotta niistä saadaan näyttävän näköisiä. Maali myös estää vettä pääsemästä tiilen huokoisiin sitä rapauttamaan. Näin tiili kestää mahdollisimman pitkään hyvänä. Kaiken maalatun materian kohdalla on kuitenkin tärkeä muistaa, että hyväkin maali myös kuluu ajan myötä pois katon ollessa jatkuvasti kaikenlaisen sään sekä kulutuksen armoilla. Näin ollen tiilien maalaaminen ei jää vain kertaluontoiseksi toimenpiteeksi, vaan pitäisi toteuttaa betonitiilikatolla säännöllisin väliajoin. Nykystandardina pidetään noin 15-20 vuotta.

Kattovalintaa tehdessä kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Me autamme sinua niin materiaalin valinnassa kuin riittävän jyrkkyyden määrittelyssäkin. Annamme lisäksi neuvoja katon oikeanlaiseen huoltoon ja suoritamme itsekin kaikki kattosi kaipaamat kattohuollot, jolloin se kestää tuulta sekä tuiverrusta mahdollisimman pitkään.

Hintavampikin tiilikatto maksaa itsensä nopeasti takaisin

Paljonko uusi tiilikatto sitten maksaa? Tiilikaton – kuten mistä tahansa materiaalista rakennetun katon – hinta riippuu aina useasta tekijästä. Yksi suurimmista hintaan vaikuttavista tekijöistä on kuitenkin katteen koko, jolla on siis suora yhteys tiilen menekkiin. On sanomattakin selvää, että suuren huvilan katon rakennus käy kalliimmaksi kuin pikkuruisen pihamökin. Myös talon korkeudella ja katon jyrkkyydellä on oma merkityksensä työn nopeuteen sekä siihen, tarvitaanko työskentelyn mahdollistamiseksi muuta välineistöä, kuten henkilönostimia tai rakennustelineitä. Kaiken remonttia varten tarvittavan me Kattohuollolla kyllä hankimme paikalle, mutta tokikin niiden kuljetuksesta ja käytöstä koituu lisäkustannuksia. Muita hintapolitiikkaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa kattotuotteiden sekä läpivientien määrä. Esimerkiksi läpiviennit ovat osaltaan työläitä, sillä ne pitää osata tiivistää oikein ja siksi niiden huomioiminen kattoa asentaessa vaikuttaakin loppusummaan. Myös vanhojen kattotuotteiden takaisin asennus vaatii ammattilaisen. Niitä voidaan remontin yhteydessä toki asentaa katolle myös täysin uusia, jotka saat helposti meidän kauttamme. Valikoimamme on laaja ja sieltä saat valita juuri sellaiset lumiesteet sekä palotikkaat, jotka parhaiten sopivat oman kattosi tyyliin. Myös katon alapuolisten rakenteiden kunto tulee aina arvioida remontin yhteydessä. Joskus joudutaan esimerkiksi vaihtamaan vanhat, kosteudesta kärsineet villaeristeet uusiin tai paikkaamaan lahovaurioiset puuosat.

Uuden tiilikaton tarkkaa hintaa ei voida siis suoriltaan arvioida kohdetta ensin näkemättä. Juurikin tästä syystä jokainen kattoremontti alkaa aina tarkastuskäynnillä. Samalla saamme käsityksen myös asiakkaamme yksilöllisistä toiveista sekä tarpeista. Käyntimme jälkeen voimme tehdä tarkemman tarjouksen. Oli loppusumma kuitenkin millainen tahansa, hintamme pitää aina sisällään täydellisen avaimet käteen -palvelun aina suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen saakka. Meiltä Kattohuollolta saat katollesi siis aina niin asiantuntevat kattoasentajat, taitavat peltisepät kuin ympäristön riittävän suojauksen projektin ajaksi. Me tuomme paikalle myös laadukkaat materiaalit sekä niiden asennukseen tarvittavat työkalut. Jos tilanne sen vaatii, meidän kauttamme hoituvat paikalle myös mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet sekä muut työkoneet. Me emme poistu tontiltasi ennen kuin olemme asianmukaisesti hävittäneet tai kuljettaneet pois purku- ja rakennusjätteet. Lopuksi siivoamme vielä paikat ja toteutamme kattavan lopputarkastuksen. Palvelumme on siis kokonaisvaltainen ja aina asiakaslähtöinen. Meille tärkeintä on, että jokainen saa ylleen toimivan sekä turvallisen katon. Kysy siis reippaasti tarjousta meiltä Kattohuollolta, niin ryhdytään toimiin.

Korjaamme ja huollamme tiilikatot aina parasta osaamistamme hyödyntäen

Kun olemme remontoineet uuden tiilikattosi kuntoon, saat jatkossakin samalla tinkimättömällä otteella myös kaikki tarvittavat huoltotyöt katolle meiltä Kattohuollolta. Eli mikäli olit tyytyväinen palveluihimme, voivat samat ammattilaiset jatkaa kattosi parissa työskentelyä. Tiilikaton pitkäikäisyyden varmistamiseksi sitä ei nimittäin voi vain rakentaa ja jättää sittemmin huomiotta, vaan katetta on huollettava säännöllisesti ja mahdollisiin ongelmiin puututtava välittömästi suurempien kattokatastrofien ehkäisemiseksi. Tärkein tiilikatolle tehtävä huoltotyö on muiden kattojen tapaan itse katon sekä sitä ympäröivien vesikourujen puhdistus roskista, liasta sekä lehdistä. Kaikenlainen biomassa on pitkään katolla muhiessaan ja kosteutta kerätessään mainio kasvualusta sammaleelle, joka onkin tiilikaton pahin vihollinen. Sammaleella on tapana vallata katto ja upottaa juurensa syvälle tiilen pintaan. Juurakkojen aiheuttamiin reikiin kertyy sateella vettä, joka pakkasilla jäätyy tiiltä rapauttaen. Näin tiili alkaa murentua ja katon kestävyys heikentyy. Sammal myös kastuessaan hidastaa katon kuivumista, mikä altistaa kattoa erilaisille kosteusvaurioille. Siispä sammaleen ennaltaehkäisy säännöllisin puhdistustoimienpitein onkin äärimmäisen tärkeää.

Mikäli sammal on kuitenkin päättänyt tulla jäädäkseen, kannattaa se pyrkiä poistamaan katolta pikimmiten. Pintasammal lähtee useimmiten harjalla ja pesulla, mutta jos juuret ovat ehtineet jo saada vakaampaa jalansijaa lappeella, tulee katolle tehdä ammattilaisen toimesta sammaleentuhokäsittely. Meillä Kattohuollolla kaikki käsittelyt ovat ekologisia eivätkä käytetyt aineet ole siis vaarallisia ihmisille, kotieläimille tai muulle ympäristölle. Näin ollen aine voidaan levittää katolle ruiskuttamalla tai telalla, antaa sen vaikuttaa ja huuhdella myöhemmin pois tai antaa sateen tehdä tehtävänsä.

Säännölliseen tiilikaton huoltoon kuuluu myös kattotiilen kunnon tarkistus sekä tarvittaessa rikkinäisten tiilien vaihto uusiin. Myös läpiviennit, saumaukset ja mm. jiirit on hyvä katsastaa riittävän usein sekä tiivistää, mikäli herää epäilys vuodon mahdollisuudesta. Me käymme samassa yhteydessä läpi myös kattotuotteiden – kuten lumiesteiden, kattosiltojen, lapetikkaiden – kiinnitykset sekä toimivuuden tarkistukset turvallisuuden varmistamiseksi. Ja jos talvella sataa runsaasti lunta, ei kannata unohtaa myöskään lumenpudotuksia tai jäänsulatuksia katolta sekä ränneistä. Oli kyse siis mistä tahansa huoltotyöstä, meidän kauttamme se hoituu varmasti sekä ammattitaitoisesti. Ja katto kiittää pitkällä iällä!

Vieritä ylös