KATTOHUOLLOT KAIKILLA HERKUILLA
Kokemusta, osaamista, palvelualttiutta, välineet ja työkalut, kaikki löytyy!

Palahuopakaton remontti aina parhaalla osaamisella

Kun korjaukset eivät enää riitä ja pelkät paikkaukset menettävät tehonsa, joudutaan miettimään jo järeämpiä keinoja pistää palahuopakatto kuntoon. Usein tilanne tulee eteen hiipien, katon kuluessa ajan ja ympäristön vaikutuksesta. Ken ties sitä on huomannut katon korjaustöiden imevän aina vain yhä enemmän rahaa säästötililtä tai paikkausten pettävän tihenevään tahtiin. Sitä on enkä jo miettinyt, mihin asti kattoa voi enää paikalliskunnostuksilla viedä ja missä vaiheessa tulee vastaan raja. Yksinkertaista vastausta tarjolla ei olekaan, vaan tilanne kannattaa arvioida aina tapaus- ja kattokohtaisesti. Mutta ehkä yleissääntönä on se, että taloudellisempi ratkaisu kannattaa. Ja siinä vaiheessa, kun suuremman kattoremontin toteuttaminen on pitkällä juoksulla taloudellisempaa, kuin katon ainainen korjailu, on otettava härkää sarvista. Palahuopakaton remontilla saa kuitenkin uuden, kestävän katon päälleen taas vuosikymmeniksi. Ja vaikka kertainvestointi hieman kirpaisisikin, voi se tulla edullisemmaksi kuin katon korjailu viimeiseen huopapalaan asti.

Kun kattoremontin tarve yllättää, kannattaa asialle pistää osaava ammattilainen. Me Kattohuollolla lukeudumme onneksi juuri tähän kastiin. Remontoimme palahuopakatot aina pitkällä kokemuksella, kunkin katon yksilölliset ominaisuudet huomioiden ja sen parasta ajatellen. Meiltä luonnistuvat niin osittaiset kuin koko katonkin kattavat remontit sekä omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien, piharakennusten kuin autotallienkin katoille. Katon koko, korkeus, vaikeakulkuisuus tai huono kunto eivät siis asetu esteeksi käsistään taitaville konkareillemme. Meiltä löytyvät kaikki palahuopakaton remonttiin tarvittavat välineet aina henkilönostimista työkaluihin sekä laadukkaisiin materiaaleihin. Ja kaikki tämä sisältyy kattavaan palveluumme, jonka tarkoituksena on tehdä kattoremontista mukava kokemus niin asiakkaalle kuin katollekin. Siksi toteutammekin kaikki kattoremontit poikkeuksetta avaimet käteen -palveluna sekä takuutyönä tyytyväisyyden varmistamiseksi.

Jokainen kattoremontti alkaa aina kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme käy tekemässä. Tällä kattotarkastuskäynnillä arvioidaan katon nykyinen kunto ja kuullaan myös asiakkaan toiveet uutta kattoa kohtaan. Meillä on muutoinkin tapana joka kerta katolle kiivetessämme silmäillä muun muassa katteen pinta, läpiviennit sekä kattotuotteiden kunto, jotta voimme puuttua mahdollisiin havaittuihin ongelmakohtiin ripeästi. Käynnin aikana tehtyjen havaintojen sekä asiakkaalta saatujen tietojen ja toiveiden pohjalta lähdetään luomaan toimintasuunnitelmaa kattoremontin toteutukseen. Samalla voimme myös tehdä tarjouksemme remontin hinnasta.

Hinta onkin usein se, mikä monia kattoremonttia harkitsevia kammoksuttaa eniten. Mutta siitä ei kannata kuitenkaan huolestua liiaksi. Eikä sen kannata antaa ainakaan asettua esteeksi kattoremontille. Me Kattohuollolla olemme nimittäin ymmärtäneet sen, ettei kaikilla ole välttämättä yhtäläisiä taloudellisia mahdollisuuksia remontin rahoittamiseen. Siksi olemme yrittäneet löytää keinoja auttaa asiakkaitamme kattotöistä koituvien kustannusten kattamisessa. Nyt voit esimerkiksi nettisivujemme kautta hakea helposti rahoitusta kaikille toteuttamillemme kattotöille. Säästyt pankkireissuilta ja saat rahoituksen avulla kaipaamaasi joustoa maksamiseen. Älä siis turhan tyhjennä säästötiliäsi tai käytä kaikkia lomareissurahojasi remonttiin, jonka voi rahoittaa muilla tavoin. Kaikista toteuttamistamme kattotöistä kannattaa muistaa hakea myös kotitalousvähennystä.

Palahuopakaton remontointi

Palahuopakaton väri- ja muotovalikoimat mahdollistavat monenlaiset kattoratkaisut

Onneksi ulkonäkö ei ole tärkein. Mutta kattoasioissa sillä on väliä. Toki toimiva katto aina ykkösprioriteetti, mutta jos toimivasta katosta saa edustavan näköisen, kannattaa mahdollisuuteen tutustua lähemmin. Edustavan näköinen katto nimittäin usein nostaa kohteen jälleenmyyntiarvoa eli saattaa jopa maksaa itsensä takaisin, mikäli rakennuksesta luopuminen on mielessä jossain lähitulevaisuudessa. Palahuopakattoremontin yhteydessä uusi katto on mahdollista sovittaa kunkin rakennuksen ainutlaatuiseen tyyliin ja värimaailmaan. Palahuopakaton asennuksessa on nimittäin valittavissa monenlaisia väri-, muoto- ja kuviovaihtoehtoja. Jokaiselle kodille ja kodinomistajalle löytyy siis varmasti sopiva vaihtoehto – oli kyse sitten modernista uudiskohteesta, klassisemmasta harvinaisuudesta tai yksinkertaisesta ja pelkistetystä rakennuksesta. Me Kattohuollolla voimme auttaa erilaisten tyylien yhteensovittamisessa sekä neuvoa tarvittaessa, mikäli suurempien kokonaisuuksien hahmottaminen on hankalaa tai valinnanvaikeus iskee.

Värivalikoimastamme löytyy perinteisten mustan, ruskean ja harmaan sävyjen lisäksi myös muun muassa harvinaisempaa punaista, vihreää ja sinistä. Muodoista taas voisi mainita esimerkiksi suorakulmaiset, kuusikulmaiset sekä XL-kokoiset vaihtoehdot. Näitä yhdistelemällä on helppo kokeilla eri tyylejä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että joillain asuinalueilla tai kaupunginosilla saattaa olla säädöksiä siitä, miltä katto saa näyttää. Esimerkiksi värivalikoimaa on voitu rajoittaa tiettyihin sävyihin, jotta alueen rakennukset sointuvat yhteen. Näin ollen alueelle ei saakaan rakentaa vapaasti millaista kattoa tahansa. Ennen muodon, kuvion ja värin valintaa kannattaa siis tutustua paikallisiin rakennussäädöksiin tarkasti. Jos lakiteksti tuntuu kuitenkin hankalalta ymmärtää, me voimme Kattohuollolla auttaa sen selkeyttämisessä. Ellet siis ole aivan varma, millaisen katon saat kotisi ylle pystyttää, pyydä apua ammattilaiselta.

Me Kattohuollolla tarjoamme siis mahdollisuuden uudistaa vanha katto aivan eri tyyliseksi remontin yhteydessä. Avullamme saat siis lisättyä omaa asumismukavuuttasi, kun vanha katto vaihtuu uuteen ja samalla piristettyä rakennuksen ilmettä niin, että naapurienkin päät kääntyvät. Remontti antaa siis paljon mahdollisuuksia ja on monestakin syystä kannattava investointi. Tilaa siis palahuopakattoremonttisi meiltä Kattohuollolta, niin pääset tutustumaan katevalikoimaamme lähemmin.

Palahuopakattoremontin yhteydessä uusiksi kaikki aina eristeistä kattotuotteisiin

Vaikka ajattelisi ehkä kattoremontin rajoittuvan siihen, että vanha, kulunut ja repeillyt palahuopakate korvataan uudella, on se paljon muutakin. Me Kattohuollolla hoidamme nimittäin kuntoon aina koko katon, emme vain näkyviä osia. Kokonaisvaltaiseen remonttiimme saattaa lukeutua paljonkin erilaisia toimenpiteitä, joita katolle voidaan tehdä. Mitään sellaista ei kuitenkaan kannata uudistaa, mikä toimii ja kestää. Mutta jos jokin katon osa vesikatteen alla tai yllä kaipaa korjausta, vaihtoa tai puuttuu kenties kokonaan, voidaan ongelma ratkaista samalla remontin yhteydessä, kun katto kerran on jo operoitavana. Siksi remontti kustomoidaankin aina kunkin katon tarpeitten mukaisesti sekä asiakkaan kattoon kohdistuvia toiveita kuunnellen.

Kattoremontin yhteydessä kannattaa siis käydä läpi niin katon toimivuuskin kuin erilaiset kattotuotteet. Remontin tavoite nimittäin on, että lopputuloksena rakennuksen kruunaa kokonaisuudessaan toimiva kate. Siispä, mikäli jokin tarvittava ominaisuus uupuu tai jokin katon osa toimii puutteellisesti, voidaan tilanne korjata. Voimme remontin yhteydessä pistää uusiksi niin kastuneet eristeet, rikkinäisen aluskatteen kuin ruostuneet kattotikkaatkin. Tai mikäli olet talven lumien vyöryessä alas alkanut kaivata lumiesteitä, voimme nekin asentaa. Muitakin uusia kattotuotteita on saatavilla – aina kattosilloista palotikkaisiin ja pieneläinesteisiin. Toki kattoa voidaan varustaa muutoinkin. Mikäli makuuhuone on pimeä, voidaan sinne lisätä kattoikkuna tai valokupu. Energiatehokkaamman rakennuksesta tekee uusien eristeiden tai lisäeristeiden ohella myös aurinkopaneeli. Mikäli rännit taasen tapaavat jäätyä talvisin ja tulvia keväisin, voi ongelmaa helpottaa ränniensulatuskaapeleilla. Kattotaitureiltamme onnistuvat lisävarusten lisäksi vielä monet muutkin temput katolla. Kun lumiesteet on kiinnitetty ja seinätikkaat päivitetty uusiin, voimme ryhtyä vaikkapa pellittämään piippua. On siis olemassa lukuisia keinoja päivittää katosta käytännöllisempi. Kunhan vain kerrot meille ongelmistasi, niin me etsimme niihin ratkaisut samalla kun katolla muuten jo puuhastelemme remontin yhteydessä.

Uuden palahuopakaton hinta koostuu niin työn määrästä kuin käytetyistä tuotteistakin

Kun kauppaa käydään – oli kyse minkä esineen tai palvelun myynnistä tahansa – haluavat monet saada heti alkuun selville tarkan hinnan, josta keskustellaan. Ymmärrettävää, erityisesti silloin, kun kyse on jostain hieman kalliimmasta investoinnista. Kattotöiden kohdalla hinnoittelu on kuitenkin hieman hankalampaa. Loppusumma on riippuvainen niin monesta asiasta, ettei kiinteitä myyntihintoja useinkaan ole tarjota. Itseasiassa kiinteä hinta tai vaikkapa valmiiksi koottu kattoremonttipaketti ei olisi ollenkaan asiakkaan edun mukainen. On nimittäin selvääkin, ettei palahuopakattoremontin toteutus pikkuruisen saunamökin katolle maksa saman verran kuin suuremman kesähuvilan. Neliöhintojakaan ei voida määritellä, sillä jokainen katto on ainutlaatuinen yksilö tarpeineen ja monine muuttujineen. Me Kattohuollolla emme halua asiakkaidemme joutuvan maksamaan ilmasta, vaan juurikin niistä töistä, mitä katolle on toteutettu. Siksi kustomoimme tarjouksemme aina katon yksilöllisten tarpeitten mukaan.

Uuden palahuopakaton hinta koostuu kaikesta ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Esimerkiksi katteen koolla on suora yhteys materiaalien menekkiin, mutta myös materiaalin valinta vaikuttaa. Tokikin isomman katon työstämiseenkin menee enemmän aikaa kuin pienemmän, eli ammattilaistemme työtunteja kuluu. Aikaa vievää on myös esimerkiksi jyrkän, korkean tai muutoin vaikeakulkuisen katon työstäminen. Joskus työskentelyn mahdollistamiseksi joudumme käyttämään esimerkiksi erilaisia henkilönostimia tai työskentelytelineitä. Me tuomme ne kyllä paikalle ja viemme remontin päätteeksi pois, mutta niiden käytöstä sekä kuljetuksista koituu hieman lisäkustannuksia. Myös erilaisten läpivientien määrä katolla vaikuttaa siinä mielessä, että niiden ympärillä työskentely on hitaampaa. Läpivienneistä kun pitää saada tiiviit myös uudella katolla. Ja koska kattoremontin yhteydessä voidaan tehdä paljon muutakin, kuin vain uusia vesikatto, hilaavat loppusummaa ylös esimerkiksi kaikki katolle asentamamme kattotuotteet tai katon alapuolisiin rakenteisiin tekemämme muutokset. Koska jo itse palahuopakaton työosuus voi pitää sisällään kaikkea aina vanhan katon purkamisesta eristeiden uusimiseen ja uusien kattotuotteiden asentamiseen, ei ole siis yhtä perushintaa, jota väläyttää ilman, että olemme aluksi tutkineet katon nykyisen kunnon sekä katelleet kanssasi toivomiasi ominaisuuksia.

Palvelumme on kuitenkin aina kokonaisvaltainen ja se myös kuuluu hintaan. Kun tilaat palahuopakaton remontin meiltä, sisältää se poikkeuksetta täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Paikalle saapuvat lisäksi asiantuntevat kattoasentajat sekä taitavat peltisepät. Me myös tuomme mukanamme kaikki tarvittavat työkalut, työkoneet sekä esimerkiksi henkilönostimet ja suojaamme ympäristön projektin ajaksi. Ja kun projekti on valmis, kuljetamme pois mukanamme purku- ja rakennusjätteen asianmukaista hävitystä varten. Tämän lisäksi toteutamme loppusiivouksen sekä lopputarkastuksen.

Palahuopakaton avulla hiljaista suojaa sateelta

Palahuopakatto, eli toiselta nimeltään laattakatto, tarjoaa monia hyviä ominaisuuksia. Toisin kuin vaikkapa lujatekoinen peltikatto, se on materiaalina hyvin joustava. Näin ollen esimerkiksi rankkasateen ropinasta aiheutuu hiljaisempi ääni. Palahuopakate on hyvin huollettuna myös kestävä – siitä saa talolleen suojaa jopa vuosikymmeniksi. Kate toimii hyvin kuitenkin vain niin kauan, kun huolto- ja korjaustyöistä huolehditaan säännöllisesti sekä ajoissa. Palahuopakatto on suhteellisen tarkka muun muassa puhdistuksensa suhteen. Mikäli puhdistus jää puolitiehen, saattaa katolle kerääntynyt ja siellä kosteutta itseensä imenyt bioroska muodostaa ravinteikkaan kasvualustan huopakatteiden pahimmalle viholliselle – sammaleelle. Jos sammal saa jalansijaa huopakatteesta, alkaa se vallata itselleen elintilaa. Se työntää juurensa syvälle katteen pintaan kaivaen koloja, jonne kerääntyvä vesi alkaa jäätyessään rapauttaa kattoa. Lisäksi se hidastaa esimerkiksi veden valumista katolta ja näin ollen vaikeuttaa myös katon kuivumista. Jos sammal ei päästä kattoa kuivumaan, voi koko rakennus olla vaarassa kärsiä kosteusvaurioista. Toisaalta taas tukkeutuneet rännit eivät nekään auta asiaa. Mikäli niissä seisoo vesi pitkään, saattavat ne alkaa ruostumaan tai talven tullen jäätyä umpeen. Kesän tullen sulamisvesi etsiikin sitten itselleen sen nopeimman reitin alas. Ja monen harmistukseksi se kulkee usein talon seiniä pitkin, niitä kosteudelle altistaen.

Oikein ja muutaman kerran vuodessa toteutettu katon puhdistus vie kuitenkin jo pitkälle. Roskat pois lappeilta sekä ränneistä. Myös rännien sekä muiden katon toimivuudesta huolehtivien tuotteiden kiinnitys kannattaa tarkastaa riittävän usein. Saumojen, läpivientien ja jiirienkään säännöllisestä tarkastuksesta ei ole haittaa. Talvella kannattaa huolehtia lumenpudotuksista, jos kinosta alkaa kerääntymään. Huoltotöiden yhteydessä löytyvät usein myös katon piilevät ongelmat. Näin siis, jos katohuoltoja tekemään on palkannut jonkun pätevän osaajan. Katon huollon jättäminen jonkun kokemattoman käsiin saattaa olla oikeastaan varsin ongelmallista, sillä katolla voi saada paljon vaurioita aikaiseksi, mikäli ei tiedä, mitä tekee. Herkän sirotepinnan lisäksi voi katto kesähelteellä lämmetessään alkaa joustamaan ja jo siihen astuminen voi aiheuttaa huovan venymistä – jopa repeämisen. Ja seuraukset voivat olla kohtalokkaat – tai ainakin hintavat paikata.

Me Kattohuollolla onneksi tiedämme, mitä teemme, kun ryhdymme huoltohommiin katollasi. Toisin sanoen taidamme kaikki huopakaton huoltojen ja korjausten niksit. Me puhdistamme katon oikeaoppisesti sekä hellävaraisesti ilmapuhaltimella tai tarpeen tullen pehmeällä harjalla. Ja kun kerran kiipeämme katollesi puhdistamme samalla myös sadevesijärjestelmän kourut sekä tarkistamme kaikkien kattovarusteiden – kuten piippujen, tikkaiden, kulkusiltojen ja kattosiltojen – kunnon. Tarvittaessa vilkaisemme myös katon alapuolisiin rakenteisiin poikkeamien tai vaikkapa vuotojälkien varalta. Jos havaitsemme kattovuodon tai jonkin muun ongelman huoltokäyntimme yhteydessä, korjaamme sen tilanteen edellyttämällä tavalla, kun kerran jo käymässä olemme.

Palahuopakaton huolto kannattaa ajoittaa kevääseen, kun nurmi pilkottaa jo sulavan lumen alta, sekä syksyyn, jolloin keltaiset lehdet kerääntyvät lappeille ja ilma viilenee. Näin katto saadaan ajoissa valmisteltua kestämään tulevan vuodenajan rasituksia. Ja huollotkin tulee toteutettua säntillisesti. Säännöllisten kattohuoltojen avulla voidaan taas seuraavaa kattoremonttia lykätä kauas hamaan tulevaisuuteen sekä ylläpitää asumismukavuutta. Ja lompakko kiittää. Tilaa siis palahuopakaton huollot osaavilta tekijöiltä Kattohuollolta.

Vieritä ylös